skavsår ... igen

2009-07-01 @ 22:52:22

Vad vore sommarlovet utan mina otroligt trevliga och fina skavsår?
Hedlandet stod idag på listan. Blev en sväng dit, precis som de senaste åren var det inte mycket man hittade. Åkte därifrån med en kofta och två tröjor. Kom hem vid tretiden. Hann knappt komma hem innan Jonna messa och frågade om bad. Kunde såklart inte säga nej. På vägen dit började skavsår skapas, men höll ut hela vägen till badudden. När man hoppade ner i vattnet kände man smärtan i den västra hälen så fort man rörde den. Det blev lite lek med gummibåten, vi behövde träna lite inför tältningen som troligen ska ske nästa helg. Mitt under leken fåt Jonna lust att meta, och inte var vi sena på att hänga på den idén.

På vägen hem bar jag båten på huvudet. Jonna fick då idén att leka Jönssonligan. Så vi gick på vägen med våran huvuden under båten och truddelular på melodin. Mitt under den gladsamma leken känner man hur någonting slår emot straxt över högra fotens häl och dras ner över hälen. Kändes ungefär som om någon gröpte ur en köttbit från hälen med en sked, självklart var det Jonna som lyckats trampat på in häl. Smärtan är ett faktum och drar igång med detsamma och var under en kort sekund nästan outhärdlig. Släppte båten och började hoppa på den andra foten och skrek av smärta, samtidigt som Jonna bakom mig tjöt av smärta.


Raka vägen hem till dem där man blev erbjuden att linda in foten med bandage som skulle få det att kännas som den svävade i en värld fylld med dun. Men fotbollsspelare som man är så valde man det enklaste och snabbaste sättet. Letade upp maskar i myggskogen, blev enligt Jonna för få Men de räckte gått och väl till 14 fiskar.

När vi väl anlänt till bryggan upptäckte vi att en båt stod i vägen. Var inget större hinder för oss, vi slog oss ner i den och började bre ut oss med den picknick vi tagit med oss. Skrattar åt tanken att ägarna till båten skulle komma och undra vad vi gjorde, vilket vore riktigt pinsamt eftersom vi verkligen brett ut oss i hela båten. Efter lite fiskande kommer de såklart och det första de säger är: "Sitter ni och har picknick i våran båt?" Som tur var så var det helt okej enligt dem och de verkade mer glädjas åt den händelsen än något annat.

Medan Lee och Cracky fiskade så satt jag och njöt av det som tagits med, tog kort samt spelade in fiskande. Hoppas att bilderna kommer snart.


Som sagt så blev det hela 14 fiskar. Några släpptes ut och några togs med hem igen. På vägen hem bar Jonna på fiskarna. Hon hade också lyckats tagit på sig helt fel byxor, så det blev mitt uppdrag att hålla upp dem ... vad säger man om det?

Såg nyss en film med Zen Gesner, WOW säger jag bara.

//Jennu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback