NYTT! NYTT! NYTT!

2011-08-15 @ 00:21:35

Jaha, då var det gjort. Nu har man bytt plats, nätverk och blogg. Numera finner ni mig på den länk bilden här ovanför tar er till med ett litet klick. Dock kommer denna blogg finnas kvar, av en enda anledning. Jag är en alldeles för sentimental människa.

Johan Höglund har sagt sitt

2011-08-11 @ 21:17:19

Igår hade man fem böcker kvar att läsa, idag har jag endast tre. Två av dem vet jag att jag kan sluka på en dag om jag så vill och den tredje är jag fortfarande inte säker på om jag vill läsa.

 

Boken är nu utläst. Efter att ha velat läsa den i flera år utan att ta mig an uppgiften är den nu utförd. Jag tänker inte säga att den var dålig, för det var den inte. Men jag uppenbarligen alldeles för höga förväntningar på den boken, för jag hade verkligen skyhöga förväntningar. Så jag kan säga att den var en besvikelse. Tycker ändå jag var ganska duktig som klarade av att läsa en AIK:are och Tottenhamsupporters historia utan att hata honom.

 

Jag vet inte riktigt varför jag gillar min släkt så oerhört mycket som jag egentligen gör. Ett besök varje år på Blidö är en tradition som sällan bryts och det är en av de verkliga höjdpunkterna man har under åren. Men varför vet jag inte riktigt. Då jag av någon anledning blivit hackkycklingen för samtliga av det manliga könet i släkten. Jag skojar inte när jag säger att alla gillar att reta och mobba mig. Det kan gälla allt från vad man har på sig till att de springer och skriker om att ormar vistas i varenda buske längs vägen jag ska gå. Förr förra året fann de det väldigt roligt att försöka skicka alla getingar åt mitt håll ihopp om att jag skulle bli stucken. Om jag blivit mobboffret beror på att jag har en sådan underbar personlighet så jag helt enkelt välkomnar alltmed öppna armar och faktiskt spelar med i deras tramserier på ett uppskattat vis eller om det helt enkelt beror på att jag är den yngsta tjejen i släkten och därför blivit tilldelad den förbannelsen vet jag inte. Vad jag dock kan säga med handen på hjärtat är att trots dessa orättvisor man utsätts för konstant så älskar jag att spendera tid med dessa idioter.

//Jenny

Stansted Airport

2011-08-11 @ 16:47:47

When all I need is magic, instead the truth appears.
I guess that's how life goes. It sucks, but that's how life goes.

 

Jag älskar Brians musik! Texterna, musiken, rösten … allt! Det är ingen fjollmusik som jag helt ärligt lyssnar på annars. Gillar inte när andra människor klankar ner på min musiksmak, men jag är mycket medveten om att de flesta låtar jag lyssnar på är mesiga.  Det är därför jag gillar Brians musik så oerhört mycket, den känns så realistisk. Men nu ska jag inte analysera låtar och sådant trams. Pinsamt att ens nämna det i ett sådant sammanhang.

 

På något konstigt vis blev man nyss övertalad av Karin att följa med henne och gymma imorron innan vi egentligen skulle träffas och leka. Så imorron ska det bli en sväng till Fridhemsplan, ett pass på gymmet, sedan en snabbis förbi vuxenaffären och efter det hem till Mogot där vi ska prova den dryck som troligtvis är vår soulmate. O’boy special here we come! På kvällen är tanken att det ska bli någon form av utgång och på lördag är det Blidö som gäller. Åh, älskade Blidö och älskade släkt.

//Jenny

Mysdag!

2011-08-10 @ 19:03:53

Från jakt efter det övernaturaliga gick man till huliganism - från en familjekärlek till en annan, så har min dag sett ut idag. När regnet öste ner idag greppade jag min bok och slog mig ned i soffan på verandan med filtar och andra värmealstrande ting. Så oerhört mysigt, älskar verkligen regnoväder. Läste mer än halva boken, vilket gjorde att även den fjärde boken nu i serien är avklarad. Kände då ett visst tomrum och slängde mig på nästa. Dock inte om bröderna Winchester utan den bok som jag länge velat läsa men aldrig öppnat av någon anledning, En av grabbarna. Beslöt mig för att man ska ta vara på den lediga tiden man nu har och läsa så många böcker man kan, då man inte kommer ha tid för sådant i höst när psykologin börjar.

 

Nu ska man snart springa upp och fixa grädden, sedan blir det mys med familjen framför tv:n. Självfallet är det landskampen som ska bevakas och det görs med kladdkaka och daimgrädde. Börjar vattnas i munnen redan.

//Jenny

Bloopers is the shit!

2011-08-10 @ 13:26:24

Antar jag är den enda som skrattar

Hatar bloggen just nu

2011-08-10 @ 12:16:11

Blä, usch och fy! Är riktigt trött på min blogg just nu. Något fel har uppstått, ett riktigt cpfel. Menyn har på något oförklarligt vis hamnat under alltihopa, hur den lyckats smita ner dit har jag ingen aning om. Inte heller kan folk som vanligtvis brukar förstå sig på htmlspråket förstå det heller. Jag är för trött för att orka bry mig, eller rättare sagt jag bryr mig. Men orkar inte försöka åtgärda det då allt jag försökt med hittills inte fungerat. Det får helt enkelt se förjävligt ut, precis som det gjort de senaste dagarna.

 

 

Idag skulle det ha blivit gymmet, så blev det inte. När man vaknade tog det mesta emot, förutom att ligga kvar i sängen så därför valde jag att följa hjärtat och stanna kvar under täcket. Riktigt mysigt var det. Ser nu framemot en riktigt mysig inne dag då regnet öser ner. Kanske är något fel på mig men jag älskar verkligen regn och höstväder. Det är så otroligt mysigt!
//Jenny

Böcker eller inte?

2011-08-09 @ 20:44:10

Sitter och funderar på om man ska skicka efter en beställning böcker eller inte. Har egentligen böcker så det räcker en kortare tid framöver och förhoppningsvis kommer priset på den ena boken sänkas en aningen. Men det bokstavligen rycker i fingrarna efter att ha de böckerna i sin ägo. Nej, man får väl läsa lite mer i den just nu påbörjade boken för att sedan fatta ett beslut angående detta. Men innan det sker ska man packa väskan. Imorron blir det gymmet. Dock själv, men det brukar inte vara något större problem om man anländer tidigt. Dessutom kommer man få se The wall guy.

 

Jonna som idag påbörjade ett tappert försök att återuppta sitt bloggande lovade mig fem inlägg om dagen. Hittills har det endast dykt upp ett inlägg idag. Vet inte riktigt vilken turbo uppdatering hon tänkte köra de sista timmarna innan hon kryper ner i sängen. Hon börjar ju få lite ont om tid nu ...
//Jenny

Grattis Findus!

2011-08-09 @ 17:15:00

Jag blir så deprimerad av att titta ut genom mitt fönster. Några dagar innan jag åkte till Turkiet tvättade jag mina fönster noggrant så det var verkligen glasklara. Nu tack vare regnet är de skitigare än vad de någonsin varit. Ser ut som en liten ettåring snorat ner hela glaset. Apropå småbarn så var det en liten kille som kom fram till mig idag när jag stod inne på HM. Han tittade på mig stora ögon och sedan frågade han om jag jobbade där. Gud vad jag längtar efter min lilla Adam.

 

Idag körde man även den sista shoppingen inför lönen, med undantag från London, som jag inte ser som shopping utan mer som en självklarhet, ett behov och ett rent nöje. Får hålla tummarna för att det blir något, tydligen finns det vädjningar om att matcher ska ställas in pga. kravellerna. Enligt mig låter det ganska långsökt. Men jag har ju lyckats missa även denna nyhet, precis som man lyckades med Brevikkaoset, så jag har nog ingen direkt rätt att yttra mig ännu om det.

Slutligen ska man skicka iväg ett litet Grattis till Emma på den stora dagen!

//Jenny

 

Hope & Glory

2011-08-08 @ 22:56:00

Då jag tidigare idag var extremt uttråkad beslöt jag mig för att göra något jag velat göra länge. Se om alla avsnitt med Castiel och se hur han gick från biroll till fansens favorit. Dock tänker jag inte vara så korkad så jag ser avsnitt 11 på samma säsong. Att man redan sett Family remains två gånger är idiotiskt nog. Det var ganska komiskt hur jag, trots att jag sett samtliga avsnitt minst en gång, kände mig tryggare då jag satt i sängen och tittade än när jag satt i datorstolen precis framför skärmen. Ytterligare en gansak fail sak var att jag lyckades få min stationära dator att göra ett svanhopp rakt på min tå.

 

 

Medan jag tittade på Supernatural blev jag påmind om den sympati som väcktes inom mig idag när man var i stan. Såg ett flertal par som var ute och shoppade tillsammans. Varenda gång såg man tjejen gå först med killen 1-1,5 meter bakom sig, med rejält plågsamma miner. Tyckte riktigt synd om dem när de svansade efter tjejen som inte verkade lägga märke till hur ointressant och oroade deras påsbärare var. Vilket var ytterligare en sak jag reagerade på. Vem låter någon annan få bära sina påsar? Om man nu inte heter Karin och råkar gå med en Jenny som ännu inte gjort några inköp. Halva nöjet med shopping är ju att bära på påsarna.
//Jenny

Nu är man glad!

2011-08-08 @ 19:41:43

Äntligen hemma i säkerhet!

2011-08-08 @ 18:20:19

Alla flickor vet hur det är att uppleva en dag då allt känns fel. Man kliver upp på morgonen och vartenda litet plagg man kan finna eller komma att tänka på känns helt fel. Antingen sitter det fel, känns fel, matchar inte eller så känner man sig inte bekväm i det, och då har man bara hunnit till kläderna. Sedan är det skor, väska och hår som ska fixas. Jag hade en sådan dag, inget kändes bra överhuvudtaget och då skulle man dessutom in till stan. Som tur var fick Rohie det att kännas lite bättre genom att säga något som menade motsatsen när vi möttes utan att jag ens hunnit berätta om min dag. Innan hon dök upp blev man dessutom på lite bättre humör då man stod och pratade med en främmande man och hans otroligt gulliga son i barnvagnen. Den lilla killen verkade finna det oerhört roande att han lyckades charma en äldre flicka med sitt leende.

 

Inne i stan shoppade man loss och spenderade hela 79 kronor på kläder. Rohie fann det hon skulle ha och jag föll pladask för HM och deras herrkollektion. Skojar inte när jag säger att jag önskar att jag vore kille denna höst. Varför ska de få alla fina kläder? Jag vill också springa runt i klarblåa kläder!

Tycker det är ganska komiskt att jag igår, efter att min mobil åkt i golvet för säkert sjätte gången under en dag, upplyste Emma och Johanna om jag fann det konstigt hur alla klagar på iPhones. Att de varken är stöttåliga eller vattentåliga medan min mobil åkt i golvet en miljon gånger utan att krångla. Sekunderna efter började den för första gången krångla och har gjort så sedan dess. Ibland vore livet så mycket bättre om man bara höll tyst.
//Jenny

Bradley James, rolig kille!

2011-08-08 @ 12:25:37

Can't pull myself away

2011-08-08 @ 11:22:25
Du bryr dig inte om mig mera, och det har tagit mig så hårt.
Igår var det Star Wars maraton med Johanna. Vi hann se den första filmen samt halva andra innan vi var tvungna att möta upp Emma som skulle virra sig hit från Farsta strand. Mycket viktigt för fröken att världen få veta att även hon var med under dagen. Hon klagade en hel under vägen hem till mig och sedan klagade hon ännu mer när vi började titta på filmerna. Hon förstår sig verkligen inte på sådana kultskatter. När vi sedan traskade ut till bussen var hon dessutom så fräck att säga, och jag citerar: ”Nu kan jag inte säga att Star wars fans är idioter som tycker om de filmerna, men det tycker jag” och detta slängde hon ur sig efter att hon hade antastat min isbjörn som numera lider av mycket svåra trauman. Nej, usch och fy vilka hemska människor det finns i världen. Nu har vi hur som helst de tre nyinspelade filmerna kvar och sedan kommer åtminstone Johanna ha sett alla filmerna för första gången. För övrigt kan man berätta att medan de två satt och kommenterade och klagade på filmen så satt jag och myste. Har älskat de filmerna sedan jag såg dem för första gången som 6-åring och nu ger dem mig en nostalgikick som är i klass med The adventures of Sinbad.

 

 

Idag ska man in till stan med Rohie och hjälpa henne med några inköp. Även jag lär falla för suget att spendera pengar på något man egentligen inte behöver. Men det är väl den smällen man får ta. Dessutom lärde Matilde mig i fredags att om man har pengar ska man spendera dem, oavsett hur korkat det verkar vara.
//Jenny

Jag är helt enkelt den grymmaste

2011-08-07 @ 23:12:58

How to break a heart

2011-08-07 @ 10:21:49
Av någon anledning har jag älskat denna vers och refräng sedan första gången jag hörde den. Ibland så faller man bara för saker, utan att egentligen veta varför.


I'll make it through this pain, my dreams won't call your name
I'm stronger than that, cos I still know how to love
Know that will be enough, and this moment will fade into the past
You won't be the end of me, if you were the one you wouldn't hurt me so bad

You gave me the world, gave me the world to take it all away
All you left me was yesterday and this space in my heart
Now it's slowly tearing me apart
I'm takin' all that I learned from you, I'll make it something I'll never do
I can't be who you are, you taught me how to break a heart

Duktig Jenny!

2011-08-06 @ 20:07:01

Varje gång mor och far lämnar huset i mina händer känns det som de även lämnar över ägarbeviset till mig. Jag grips alltid av en sådan lust att göra hushållssysslor och känner ett behov av att göra huset snyggt och rent. Har sedan de lämnade mig hunnit med tre tvättar, torktumlat samt vikt dem. Har dessutom hunnit plocka ur, in och ur diskmaskinen med en tvätt däremellan, tagit hand om min sjuka bror och städat min våning. Ganska så duktigt av lilla mig tycker jag. Nu är det dags att slappna av lite grann och vet exakt hur. Ska bli med lite cola och Heart of the Dragon.

 

Vet inte riktigt vad det är med mig och filmer med olyckliga slut. Är slutet chockerande och känns orättvist brukar jag falla pladask för filmen, även om resten av filmen kanske inte var helt top notch. Gissar att det handlar om att filmen känns mer realistisk på så vis, men är inte helt hundra.
//Jenny

Nu: Tristan och Isolde

2011-08-06 @ 17:18:32

Jag brukar klaga på att mina föräldrar aldrig lämnar huset tomt åt mig. Inte för jag tycker att de direkt är jobbiga utan för att det ibland kan vara skönt att vara ensam eller bjuda hit några vänner utan att ha dem tassandes på övervåningen. Därför är det ju riktigt typiskt att den kvällen av få de ska bort är alla upptagna. Antingen är de sjuka, uppbokade, jobbar eller bortresta. Snacka om dålig tajming från mina vänners håll. Inte okej! Så jag får väl sysselsätta mig på samma vis som jag brukar göra när mina föräldrar gör sina tripper, genom att göra hushållssysslor. Rolig lördag, verkligen.
//Jenny

Simply the best

2011-08-06 @ 14:47:46

???

2011-08-06 @ 14:39:55
When life gives you a hundred reasons to cry
Show life that you have a thousand reasons to smile


Jag tycker att jag är aptöntig när jag säger att jag finner glädje i Brians musik, riktigt jävla töntig. Men om jag nu finner det där så är det väl bara bra. Lätttillgänlig och enkelt, två saker som man verkar vara i stort behoav av just nu. Har kommit in en sådan period då jag känner att mig helt förvirrad, jag har tappat fotfästet och det för mig är oerhört jobbigt. Jag är van med att ha kontroll på saker och ting, men den senaste tiden har en mängd olika saker skett som jag känner att jag inte ens kan sätta ord på för att beskriva känslorna som uppstått som reaktion. Vilket gjort att man vandrat runt som ett enda stort frågetecken. Det är inte speciellt svårt att lista ut vad som stört mig allra mest, vilket troligtvis även är källan till det här tillståndet. Men precis som alltid repar man sig efter en viss tid. Man skulle kunna påstå att man är som en katt, fast de nio liven har visserligen passerat för länge sedan.

Nej, i väntan på att kitteln ska tömmas får det bli lite städning och annan sysselsättning. Om några timmar börjar Tristan och Isolde, som självfallet ska ses. Vad som sker ikväll får man se. Som det ser ut nu är det jag ensam i ett rött hus med vita knutar.
//Jenny

 On angel's wings

2011-08-06 @ 12:23:41

Idag måste jag ha på mig de tråkigaste kläderna någonsin. Är helsvart förutom texten på tröjan som lyser vit, guld och blått. Dock är det en av mina favorittröjor så jag tänker inte vara nere för det. Igår skulle vi fira Emma. Det bjöds på en jätte god och trevlig middag hos henne och sedan blev det utgång. Jag märkte ganska fort att man inte var så jättetaggad på sådant, men stannade kvar för Emmas skulle ändå, och självfallet hade man roligt. Höjdpunkten på kvällen var när både Emma och Johanna sa att jag var brunare än vanligt. Var livrädd för att allt skulle ha bleknat bort, vilket jag trodde igår när man vaknade upp och såg sig själv i solljuset.

Det mest klockrena under hela kvällen var då Rasmus helt plötsligt mitt i ingenstans klev på nattbussen och utbrast ”Nej, men där är ju du som är du” när han fick syn på mig. Skönare kille får man leta efter, lilla Tusse.

 

Då jag och Johanna har planer för morgondagen har jag blivit tvingad att städa mitt rum idag. Dock ska det bli en fuskstädning. Vilket innebär att allt ska ligga på sin plats och sedan ska våningen dammsugas. Just nu ser det förjävligt och skulle behöva städas ordentligt, men jag orkar inte. Har fortfarande inte fått sova ut än efter Turkiet. När man ändå är inne på det spåret kan man nämna den sjuka drömmen man hade inatt. Var i USA med en god vän då landet drabbades av en serie terrorattacker. AV någon konstig anledning befann vi oss alltid i smeten av allt det och spelade någon roll i gripandet av samtliga skurkar. Tror jag har en underliggande önskan av att vara en superhjälte …

//Jenny

Idag ska lilla Findus firas!

2011-08-05 @ 17:13:27

Fredag det är idag

2011-08-05 @ 15:49:22

Jahapp, då var dagens inköp avklarade. Nu blir det att plocka lite grann i rummet innan man ska byta om och göra sig iordning för firandet av Emma. Man märker att man är van med Turkiet och dess väder. Drog på mig shorts och en kofta idag innan man drog till Farsta. När man klivit ur bilen började jag frysa, trots en temperatur på 23 grader. Lite halv fail, men har man varit utomlands i vecka och vant sig vid 39 grader finns det inte så mycket att göra åt saken.

 

Måste påpeka att det allra bästa med att vara hemma är sängen. Har alltid älskat min säng och påstått att den är underbaraste platsen på hela jorden. Men efter jag kommit hem har jag insett att jag inte uppskattat den tillräckligt mycket. Sängen i Turkiet var som en betongplatta med ett lakan på. Den var löjligt hård vilket gjorde att jag inte kunde sova på sidan som jag brukar, utan tvingades ligga på mage för att inte få ont. De senaste nätterna har jag sovit underbart i min säng som känts som ett dunpalats. Det är som man legat i ett moln som format sig perfekt efter kroppen vilket gett mig maximal komfort. Det gäller för både madrassen och täcket, samtidigt har det känts som omgivit sig av ett pansar skydd som skyddar en mot allt. För att kortfatta mig, jag älskar min säng.
//Jenny

No matter how I try, I can't hate you anymore

2011-08-04 @ 23:22:46


Cos when my world fell apart and I didn't know where to start,
I heard the sound of a broken heart

True story

2011-08-04 @ 20:30:11

Dra åt helvete – Det är hemskt att säga så, men helt ärligt så är det just precis det enda jag känner nu.

 

Snart börjar en film på tv man ska se, sedan är tanken att man ska sova tidigt och länge. Imorron har man två saker som står på agendan. Först köpa present till Emma och sedan fira Emma. Fy vilken attention whore hon är. Men det kommer bli grymt kul!
Trodde det här inlägget skulle bli längre, men då min sjuka bror precis kom hit ska man springa upp och vara social innan filmen börjar.
//Jenny

Cindy är bäst!

2011-08-04 @ 16:20:33Just nu är jag lycklig, riktigt lycklig. Lyssnar för första gången på en hel vecka på min musik. För övrigt är jag trött och sliten, riktigt trött. Förutom att sova är det enda jag gjort idag legat i soffan och tittat på ren skit som gått på tv. En vecka i Turkiet med Cindy tar verkligen på krafterna. Jag tänker inte ge någon detaljerad återberättelse på vad som skedde och upplevdes. Jag säger såhär, de som känner mig kommer få höra saker, varesig de vill inte. Resten får helt enkelt skylla sig själva. Däremot tänker jag säger detta: Vi hade så stört löjligt roligt, finner seriöst inte ord för att beskriva hur rolig hela veckan var. Ett minne för livet, indeed. Utan att överdriva det minsta. Antar att bilder kommer ploppa upp lite vart som helst. Börjar med att bjuda på en som föreställer min resekamrat under en av de roligaste kvällarna. Dessutom kan jag erkänna att det första jag gjorde när jag kom hem var att svepa i mig mjölk. Att leva en vecka utan den drycken var faktiskt en aningen plågsamt.

//Jenny