söndag

2009-03-29 @ 12:20:32

Tänkte ta och dra helgen i små korta drag.

I fredags var det Prison break maraton. Underbar serie, med underbara människor, behövs det sägas något mer? Troligen kommer detta maraton gå långsamt fram eftersom vi nu i fredags lyckades se klart första delen på säsong 1. Men, men vi kommer vi dit. Ska även försöka övertala Jonna och Cindy att ha en Ching-Chong-Chang kväll snart, börjar få lite abstinensbesvär.  

Lördagen kan bara beskrivas med ett ord, sport. Det var hockey och fotboll som gällde. Tog en liten sväng och tittade på mobilen och köpte en liten present till pappa. Rensade också garderoben. Vilket egentligen borde få en att inse att man inte behöver fler kläder, men för mig var det raka motsatsen, fick verkligen lust att dra iväg och shoppa en helt ny garderob. Pengarna kommer ju om några dagar ...


Drömde inatt en dröm var helt klart influerat av Prison break. Jag och en kär vän som jag inte kan namnet på hade tagit in på ett hotell med syfte att mörda hotellägaren.  Under vistelsen fick vi en ny vän som hängde på våran plan. Saker och ting gick inte riktigt planerat och vi blev omringade av poliser. Tack vare våran nyfunna vän lyckades vi dock komma undan dem. Mitt under denna rymning så förvandlades vi tre till fyra personer, varav den fjärde bytte sida och började hjälpa polisen att fånga oss.  Det sista som skedde var att vi satt på en restaurangbåt som tillhörde Pizza hut. Vi hade precis lyckats lura bort polisen på ett villospår som ledde till globen, medan vi satt och diskuterade om vi skulle fly norrut till Norge eller söderut.

Datorn stod på inatt, den hade en hel saker att uträtta och när man vaknade imorse blev man överlycklig. Nästan allt hade gjort så nu är det ungefär bara hälften som ska bli gjort innan onsdag.


Resten av dagen kommer bestod av mobilinhanlding, två Supernatural avsnitt, två filmer, tvättning och en massa fixande på datorn. Med andra precis så som en söndag ska vara, en massa pysslande.
//Jenny

Tepåsen ...

2009-03-24 @ 12:56:11

Jag mår verkligen inte bra på något sätt. Vaknade imorse med en hosta som verkligen vägrade att ge upp. Beslöt mig ändå för att åka till tandläkaren och få det överstökat. När man äntligen kom dit fick man sitta där i tjugo minuter och vänta på sin tur, dock var tio minuter mitt egna fel. Under den tiden kändes det nästan som jag skulle svimma, och ville verkligen inte återvända tillbaka till skolan. Men kände mig tvungen, dels för att detta är första biologilektionen inom det nya området och dels för radiojournalistiken som man har en 50% frånvaro på trots alla lediga lektioner och den humankänslan (?) som gör att man inte kan lämna Karro ensam.

Efter besöket hos tandläkaren fick man inte äta något på 1½ timme, eftersom det tydligen skulle läggas på en massa flour på de jobbiga tänderna. Därav togs beslutet att inte återvända till skolan förrän biologin, eftersom jag annars inte skulle hinna äta någon lunch. Så tillbaka hem där man suttit sedan dess. Hostan har försvunnit, men de andra symptomen är fortfarande kvar och har kommit och gått under tiden.


Har dragit slutsatsen att Tepåsen måste ha smittat mig i lördags. Dock inte på det sättet som alla Prison break älskare kan få för sig. Nej, bara genom att sitta fint bredvid henne i soffan ett par timmar och skaka hand med henne överförde tillräckligt med baciller för att man skulle bli drabbad. Om saker och ting inte blir bättre ikväll så är en hemmadag imorron ett faktum. Vilket inte skulle vara så himlans hemskt eftersom man kommer få tid till att plugga kemi... och sova.

Längtar tills på söndag. SUPERNATURAL! Ett av de bättre avsnitten kommer då.
//Jenny

Skrattattack

2009-03-23 @ 16:03:21
Leif G-W PerssonNej Jonna, jag fattar verkligen inte ...

SuperN snart!

2009-03-22 @ 21:28:46

Är verkligen helt slut i huvudet. Har pluggat hela dagen idag, hinna med lite kemi innan Supernatural men tror inte jag orkar. Har hur som helst läst ut svenska boken. Den dära Candide var verkligen med om en hel del saker. Kommer troligen få diskutera alla hans äventyr med Annie imorron. Usch, hatar verkligen diskussioner med henne.


Hittade idag en helt underbar hemsida, som gjorde mig kär i ett flertal saker. Fick en sådan lust att beställa saker för ett par tusen svenska riksdaler att det verkligen ryckte i fingrarna. Ska nu spara en massa pengar så jag till sommaren kan beställa. Tänk vilket paradis att äga de sakerna. Skulle vara så mycket bättre än Edens lustgård för mig. Det allra coolaste på sidan förutom presentpappret var hundhalsbandet och hundkopplet. Fatta vilken respekt man skulle få om man ägde en hund som gick runt med sådant. Eller när den fick mat serverad i en sådan fin matskål. Jag måste bara ha dem! MÅSTE KÖPA!

Snart är det Supernatural! WOHO!

//Jenny

Han är så grym!

2009-03-22 @ 17:11:53

"Jag har en tung klocka"

2009-03-22 @ 00:13:24

Har nu kommit hem från en kväll hos Ahvander med trevligt sällskap. När man plingade på dörren så slets den upp och man välkomnades på ett sådant sätt som bara Jonna kan välkomna en på. Första anhalten var köket, där det bara blev en massa skratt och babbel om allt som de två systrarna varit med om. Man skulle kunna skriva en hel trilogi då varje bok består uppåt 1000 sidor, plus en specialutgåva på varje med ungefär 300 sidor extra läsning. Med andra ord, de är med om hur många sjuka och roliga händelser att det inte är klokt.

Prison break drog igång med nästan detsamma. Tror det blev ungefär 6 avsnitt i sträck för mig, lämnade kvar de två boxarna när jag åkte hem. Kändes skönt att man inte var den enda fotboll/Prison break nörden som var där. Helt sjukt hur besatt och inne man bli i vissa saker. Kvällen bjöd som vanligt när det gäller dessa flickor, och pojkar som Cindy sa, på en massa skratt och andra mysigheter. Har sagt det förut, men säger det igen. Det är så oerhört mysigt, avkopplande och sjukt rolig att vara hos dem. Dessutom räknas man nu längre inte som en gäst där, något som jag slutade vara för flera år sedan.


Ska nog krypa ner i sängen snart. Ska upp tidigt imorron och plugga. Usch, att helvetet aldrig kan ta slut.

Fick precis ett sms från Jonna, hon tackade för kvällen. Finns inga ord för den tjejen, hon är bara för underbar.

Fick även se slutet på Star wars filmen, jippie. Vilken underbar kväll. Vem vet, om jag är snäll så kanske man även får uppleva den stora lyckan att se Jonna uppdatera bloggen.

Nej, ska nu logga in på facebook och slå Cindy på Cube crash.
//Jenny

FINALLY!

2009-03-21 @ 14:38:32

Som sagt idag är det Prison break maraton som gäller. Vilket inte alls är anledningen till att jag skriver just nu. Dagen hittills har gått åt till plugg. Har äntligen tagit tag i kemin, men kan säga er att jag tröttnade på direkten. Så det blev även halva svenska boken som ska vara utläst på måndag. Eftersom man är sådan ambitiös elev så har man inte börjat läsa den förrän någon timme sedan.

Nu till anledningen för detta inlägg. Jonna Ahvander har nu, eftersom flera veckors av tjatande från min sida uppdaterat sin blogg. Bara för att jag skulle finna orken att bära med mig boxen ikväll. Förutom att det alltid är roligt och intressant att läsa om den tjejens liv så skrev hon en halv mening som verkligen berörde.


Ska nu ta och vila ett litet tag innan man börjar med kemin igen för att sedan se hockey och göra svenska i pauserna. Sen bär det av till the Ahvander mansion!

//Jenny

CL

2009-03-20 @ 21:32:54

Man klickar in på Arsenals hemsida och det första man ser är denna bild, och däefter texten. Kan säga er att hjärtat tog ett skutt, stannade upp i fem sekunder för att sedan ta ytterligare ett skutt. Sen var allt som vanligt igen.

Framsteg

2009-03-20 @ 19:04:40

Hemma igen. Har relativt ont i fötterna, men det var det värt! Precis när man kommit fram till Farsta ringer Karin och berättar att hon är försenad. Hörde direkt på henne att det inte var någon liten försening heller. Nej, om allt gick som det skulle, vilket det aldrig gör, så skulle det ta henne en halvtimme att komma till Farsta. Alla som känner mig någorlunda vet hur svårt jag har att visas någonstans ensam. Så tog ett djupt andetag och beslöt mig för att inte gripas av panik. Nej idag skulle jag klara mig. Sist jag var ensam i Farsta när jag skulle vänta på Jennie i en halvtimme för några somrar sedan. Var uttråkad efter redan fem minuter.

Blev faktiskt riktigt stolt över mig själv när jag tio minuter efter samtalet tittar på mobilen. Fick en chock för tiden hade gått ganska snabbt. Men blev riktigt stolt över mig när jag 45 minuter efter Karins samtal möter henne inne på Stadium. Jag har då gått runt i Farsta, lyckats hålla mig sysselsatt och framförallt utan att ringa någon. Det är inte bara med colan som framsteg görs. Helt sjukt, för en månad sedan skulle jag aldrig i livet klarat mig så länge ensam i Farsta.


Resten av vistelsen i Farsta var precis som vanligt med Karin. Babbel om allt och inget mellan himmel och jord. Fröken tvingade in på Carlings och gjorde bort sig totalt. "Den var fin". För första gången på länge fick man även snea blickar från folk, eller okej... för första gången på länge som man lägger märke till det. Men återigen, när är med Karin är allt så värt det. Lyckades springa in i en hel människor också, Jennie, André, Christian och Mattias. Sedan såg man en hel människor med fint hår.

På vägen hem messade Jonna och tydligen kommer vi få sällskap imorron utav Cindy och Andreas.

Man kom sedan hem med linnet, två böcker, tuggummi, läsk och present till Jonna. Ska nu se det senaste Supernatural avsnittet och sedan är det Settis som gäller.

//Jenny

Programdag

2009-03-20 @ 13:33:09

Programdagen var väldigt kort idag. Vi började nio, hade samling vid elva då vi gick igenom allt, sedan var det lunch och när man blev klar fick man gå. Så hade egentligen kunnat sluta vid elva, men vi tog lunch så vid 12:20 var vi klara. Blev bara en massa frågor och sådant gjort idag. Ser verkligen framemot tältningen. Men problemet med sömnen och körningen känns lite jobbig. Aja, bara det är löst till dess.

Messade Karin imorse och frågade om hon hade lust att träffas i Farsta. Var så sjukt länge sedan man träffade henne. Troligen skulle hon vara grymt upptagen pga. plugg så föreslog bara att vi skulle ta en glass eller så. Tydligen så hade hon haft samma tanke, men jag snabb som jag är hade hunnit före att fråga. Så vi beslutade att vi skulle mötas halv fyra. Så åkte hem när vi hade slutat, istället för att fördriva tiden i skolan och Farsta. Klarar verkligen inte av sånt.


Sitter nu hemma, med en cola bredvid mig såklart. Dock har jag inte varit det minsta sugen på en under hela dagen, inte igår heller. Tror att någon börjar göra framsteg. Funderar nu på hur man ska ta sig till Farsta. Det enklaste och lättaste sättet vore att ta bussen och sedan tunnelbanan. Men det lockar lite grann att promenera dit. Vilket egentligen vore så sjukt mycket bättre, men är inte helt säker på om jag verkligen är redo för det. Har undvikit stället i 1½ år, med undantag från då jag och Karin cyklade förbi det efter ungefär 1 år. Men då var det på cykel och jag hade någon med mig. Nej, det blir nog bussen ändå.

Är på jakt efter någon som vill gå med mig och titta på det största mobboffret världen någonsin skådat, Karin. Någon som känner sig taggad?

//Jenny

ännu ett inlägg

2009-03-18 @ 14:32:36

Mina ben och fötter värker, de dunkar bara i dem. Dels är det för träningen igår, och dels för dagens aktiviteter. Hade studiedag så lyckades tjata på mor tillräckligt mycket för att vi skulle åka och leta efter skor och jeans. Resultatet blev en massa åkande fram och tillbaka. Kom sedan hem med två nya linnen, skulle bli ett tredje men kassan var trasig i affären, ett par skor, de skor sin jag förälskade mig i för några veckor sedan, en bh, tights, puder, leggings och lypsyl. Fick även reda inne på Konsum att jag vet något som Johanna inte vet.
Känner även av lite smärta i armarna, från armhävningarna. Men inget i magen, vilket måste betyda att man har en vältränad mage.


Ska nu vila ett litet tag för att sedan ta tag i kemin. Ska försöka göra alla frågor idag. Ska sedan plugga lite matte när pappi kommer hem. Sen får man se vad som händer senare ikväll. Troligen blir det någon film eller serier.

//Jenny

Träningen är igång

2009-03-17 @ 20:28:34

Har precis kommit ut från duschen efter ett träningspass. Musklerna pumpar nästan av utmattning, är hur stolt och glad som helst. Det blev en joggningsrunda med Danne. Har inte sprungit på över ett halv och beslöt mig för att springa samma runda jag alltid sprungit. Så gav mig ut, helt otränad, i början av sjukdom i Dannes tempo som är mycket högre än mitt vanliga. Orkade halva sträckan utan att känna något alls, men sedan slog allt ner som en bomb. Trodde jag skulle spy, men puschade mig själv, och med hjälpa av Dannes stöd, lyckades jag springa hela biten. Kom sedan hem och märkte efter några minuter att jag kunde tagit ut mig mycket mer. Kompenserade det med ett litet styrkepass innan duschen.


Sitter just nu och pratar skit med Franci. Riktigt trevligt, var ganska länge sedan jag pratade med henne. Tittar även på Den rätta för Rosing. Så kul, Hugo verkar riktigt irriterad. Efter det ska jag försöka plugga lite grann. Har inte gjort ett skit idag, trots att jag tvingade mig att ta hem matteböckerna för att räkna ikväll. Men ska som sagt försöka läsa lite svenska eller göra RJ.


Sprang
ihop med flera människor idag. På vägen till Farsta åkte jag och Johanna med två killar, varav en var jätte läskig. Vi lyckades sedan springa in i dem i Farsta en gång för att sedan ta samma buss tillbaka till skolan. Den bussen som även Diana anlände till skolan med. I bussen till skolan såg man Magnus och Franci på två olika ställen. Och bussen hem satt Sofie och hennes kompis, så där blev det lite mer babbel.

Ska väl återvända till tv:n nu för att sedan kolla på fobtoll och plugga.
//Jenny

#13

2009-03-16 @ 15:35:34

Han gör en så stolt


LYCKA, LYCKA, LYCKA!

2009-03-15 @ 21:49:14


Det finns verkligen inga ord just nu som beskriva den lycka jag känner. Gick in på kanal5s hemsida ihop om att kunna finna säsongspremiären av Supernatural. Såg något om melodifestivalen så klickade in på den. Medan sidan fortfarande laddade och den förgångna var kvar såg jag längst ner i hörnet en Supernatural bild. Hjärtat  stannade och så fort melodifestivals sidan hade laddat klart klickade jag tillbaka. Vilket var då hjärtat sattes igång igen med en explosion. Säsongspremiären är ikväll, kl. 22:30 på femman. OCH DET ÄR SÄSONG FYRA! Hoppar verkligen av lycka just nu. VILKEN UNDERBAR SÖNDAG!

Kunde även läsa om att Dean och Sam tydligen har en okänd bror i serien som kommer dyka upp i ett avsnitt. Finns verkligen inga ord för hur mycket jag älskar den serien.

ett riktigt gott skratt

2009-03-15 @ 20:09:37

Så var denna söndag över. Tanken var att det skulle bli kemiplugg, omformatering och en massa serier. Istället blev det en massa serier, lite sims och livets första körlektion.

Sitter just nu och lyssnar på Summer of 69. Kom och tänka på vad som sades för någon vecka sedan hemma hos Ivan. En kompis till dem, som jag träffat en gång tidigare, Bert heter han delade med sig av sitt liv. Han berättade hur han hade tolkat låten helt fel, vilket flera andra instämde att även de gjort, tillsammans med många andra bekanta. Men han berättade att han iskillnad från alla andra inte hade fattat det, utan sprang runt och sjöng om en sexdröm i ungefär 6 år. Under hela den låtens populärhetstid. Några minuter senare ifrågasatte någon smarting det hela. Bert erkände då att han lärde sig texten bara några veckor tidigare. Snacka om att han blev mobbad för det.


Ny vecka imorron, nya tag, right? Har bestämt mig för att denna vecka ska jag verkligen ta tag i allt. Både träning som skola. Ska börja med kemi och matte imorron, vilket det kommer bli varje dag i två veckor framöver eller så. Ska även köra lite situps, armhävningar och lek med små plats bollar varje dag, med joggningsrundor som avvärjning. Med eller utan bror får man se, vet inte riktigt om vågar springa med honom. Skulle troligen bli för pinsamt, han har lätt bättre kondition än mig.

Har förövrigt haft en konstant huvudvärk hela kvällen. Blir den inte bättre eller bestämmer sig för att utvecklas under natten så får man se hur det blir med morgondagen. Kan väl helt ärligt erkänna att jag inte är så pigg på att återvända till skolan. Känns som man knappt har haft någon helg, eftersom inget egentligen har blivit gjort.

Aja, nog med klagandet. Ska väl underhålla några timmar nu innan det blir marsch pannkaka ner i sägen.  

//Jenny

besviken

2009-03-14 @ 22:20:34


Nu har den största delen av aggressionen lagt sig. Vad ska man säga? Tyckte verkligen, verkligen synd om Måns när han fick tittarrösterna. Man såg i blicken och hela kroppshållningen hur besviken han blev.
Förutom att samma aggressionen och hat, om man nu vill kalla det för det, som kom förra året dök upp även i år, så är jag grymt lättad och glad över vinnarlåten. Ville verkligen inte att Ugglan skulle gå vidare. Inte för att den var så hemsk som jag tyckt hela tiden, ändrade faktiskt uppfattning lite grann om den efter dagens framträdande. Men den är fortfarande för hemsk för att skicka till Moskva. Skulle skämmas ihjäl om den eller det grekiska bidraget skulle representera Sverige.


Fram till tittarrösterna satt jag verkligen och mös i soffan. Iskillnad från alltid så har jag de senaste åren lyckats falla för några av favoritlåtarna. Vilket även var fallet ikväll. Så när de olika grupperna utspridda över hela landet delade ut sina poäng, då Måns fick höga, Down Finer och ugglan fick låga skrek och hoppade jag av lycka. Men som sagt, sen kom de dära äckliga tittarrösterna och Måns petades ner från en första till en fjärdeplats. Tyckte redan innan de delades ut att det en poänguppdelning som var hur korkad som helst. Låten som låg på sista plast, vilket också hade varit en hemskt pinsam representant, hade hur lätt som helst kunnat tagit sig till första plats om resten av poängen hade delats upp på ett passande sätt.


Som ni kanske märker är jag grymt besviken på hela skiten. Det som är ännu sjukare är att låten som vinner i Sverige brukar aldrig, aldrig slå i landet. Nej, det är tvåan - femmans sak att göra. Så kan man verkligen säga att rätt låt vinner? Dessutom kan man inte ens sjunga med den här låten som nu ska representera Sverige i Maj. Hela konceptet är hel skruvat och och konstigt. Så att SVT har förstört en svensk tradition och bra sak är inget snack. Nu vinner i stort sätt den artist som ställer till med störst show och sticker ut mest. Sen får artisten den stora äran att göra bort hela svenska folket i Eurovison songcontest.
Nej, besvikelsen och aggressionerna börjar nu komma tillbaka. Ska helst enkelt fokusera resten av kvällen på annat. Fan, jag som trodde att man faktiskt skulle gilla årets bidrag.

Aja, får väl glädjas åt att Arsenal vann med 4 - 0
//Jenny

Ren Lycka

2009-03-12 @ 16:20:03

Idag hände något av de roligaste som skett på länge. När jag satt på bussen på väg hem, som jag var hur nära som helst att missa tack vare skolans klockor, så fick jag verkligen kämpa för att inte börja asgarva.

Det var när bussen stannat till i Trångsund och släppt människor. Hade redan när jag klev på bussen lagt märke till att dt satt en blind man på bussen, men uppmärksammade det inte mer än så. Hur som helst, när bussen stannat till i Trångsund och människor klivit av så var den gubben en av dem. Han bar en orange jacka, vilket var lite halv roligt. Plötsligt greps jag av en flashback från sexan/sjuan någonstans där. När vi i klassen hade delat in oss i grupper för att lättare kunna samla in pengar till Londonresan i nian. Min grupp som då bestod utav mig, Erika, Johanna och Therese hade fixat en loppis i skolan. Under den dagen kom det in en blind man med sin fru och de tittade runt lite grann. Kommer ihåg hur vi försökte samla på dem en massa saker. Bl.a. en datorstol. Men det minnet som fastnat mest var då Therese och Johanna försökte övertala paret att köpa en täckjacka som var orange. "Så du syns" var det argumentet som var avgörande.

När allt detta kom tillbaka när jag satt på bussen, vilket bara gick på några få sekunder så slog det mig. Paret som stod där utanför var de paret som hade gått in på våran loppis för en massa år sedan.Gårdagen, eller mer kvällen, var så great. Började med att Frölunda vann hockeyn. Så var glad över det. Sedan blev det en massa trassel med fotbollen eftersom streamen vägrade att funka. Fick istället titta på That's amore samtidigt som man var inne på Eurosports hemsida och uppdaterade den varje 10:e sekund. När förlängningen började var det verkligen olidligt spännande, men när ordet "straffläggning" syntes på skärmen kunde jag inte längre vänta. Gjorde ännu ett försök att få streamen att funka och lyckads. Så fick se den live på datorn. Ska inte gå in så mycket på det, eftersom det skulle göra inlägget 100 år långt. Det var verkligen hemskt att titta på, hatar straffar. Hatar det verkligen.

Efter straffläggningen kunde jag inte sluta le. Hoppade runt i hela huset och hade det största leendet någonsin. Skuttade runt flera varav och atasrHathoppades på att man skulle möta någon så man kunde berätta den glada nyheten. Nästan hela kontakt boken fick veta min lycka. När man väl krupit ner i sängen pumpade adrenalinet och ett otagbart leende täckte nästan hela ansiktet. Även när jag slappnade av i hela ansiktet var det där. Somnade så och vaknade när klockan ringde. Så ska varje natt sluta. Med ett stort leende. Märktes sedan hela morgonen vilket bra humör jag var på eftersom jag studsade runt i huset och sjöng högt.


Ska återigen skälla lite på systrarna Ahvander. Trodde att Cindy skärp sig lite grann så man bara skulle få tjata på Jonna, men icke sa nicke. De båda är lika dåliga på att uppdatera sina bloggar. Apropå dem, har hittat den bästa presenten till Jonna.
//Jenny

Han är så klockren!

2009-03-08 @ 22:35:43

Biologin is done

2009-03-08 @ 20:15:43

Har äntligen skrivit klart biologi uppsatsen nu. Dagens höjdpunkt var när jag själv lyckades lista ut hur man lade till bilder bredvid texten. Var så stolt över mig själv. Ska nu ta tag i städningen ordentligt, skulle egentligen ha städat igår, men planerna ändrades när Jonna frågade om jag ville svänga över en stund. Såklart kunde man inte säga nej. Och precis som vanligt var det jätte mysigt att vara med Jonna och Cindy. Det blev lite styling för oss alla tre. Jonna körde på solo både när det gällde dansken och sina byxor, medan jag och Cindy hjälptes åt att fixa två små. Blev dock lite oense om den första. Fredags kvällen var väl ingen direkt höjdare. Åkte med föräldrarna och åt på pizza hut där servitrisen gjorde bort sig mer än en gång. Kom sedan hem och tittade på Så ska det låta. Älskar verkligen Settman, han är så rolig.  Sedan ringde människor, med andra ord Danne och Lina och ville att man skulle komma över. Ett nej räckte inte eftersom de en halvtimme senare ringde och då kunde man inte säga nej igen. Men resten av kvällen var ganska katastrofal.Figren fyllde 21 igår. :)

Måste säga att det känns jätte skönt att äntligen komma ifrån bloggen. Känner inte alls behovet längre, men dock rycker det lite i fingrarna då och då. Har även lyckats komma ifrån min mobil mer och mer. Snacka om framsteg. I fredags var man ifrån den i lite mer än tre timmar. Var inte ens i samma rum som den och skänkte den inte en endaste tanke.

Men, men ska väl återgå till städandet nu.

//Jenny

5- 1(!)

2009-03-05 @ 21:34:08

Jag kommer ihåg när jag för många år sedan började bli kallad för Jämpan här hemma. Just då var jag inne i en period då jag ville ha ett smeknamn, men det namnet fastnade aldrig. Däremot verkar det som Cindy fastnat för det allt mer den senaste tiden. Apropå den tjejen, hon har äntligen börjat blogga igen!

De senaste dagarna har varit riktigt hetiska och en hel del åka hit och dit med press och stress. Dock har skolan varit helt okej. Idag t.ex. lekte vi den berömda Haninge kurra gömman, dock i skolan. Vilket inte ens var hälften så rolig som i Hanninge, men man kan väl inte få allt här i livet.

Väl hemma upplevde jag dock en traumatisk händelse som jag lägger alla energi och kraft på för att förtränga. Så ska väl ta och låta detta inlägg med prydas med det innehållet som det egentligen endast skulle innehålla. Vilket är en bild och text.


ERIK KARLSON GJORDE MÅL!

Arsenal - Derby

2009-03-04 @ 19:09:47

Det är rätt så mäktigt att kunna gå in på youtube, söka på en Arsenal match och sedan kunna säga att man på den och såg den live.

Vi älskar Bendtner, javisst!

2009-03-03 @ 21:10:38
Helt ärligt så börjar detta kännas ganska löjligt, vilket det har gjort den senaste tiden. Har därför tagit beslutet att gå tillbaka hur det var från början... efter detta inlägg. Så från och med kommer det endast skrivas här när det känns verkligen akut för det eller när det inträffat något storslaget.

Dagen i skolan var mer än okej. Hade ingen engelska eller matte, endast ett biologiprov och radiojournalistisk. Så började 13:35, hur mysigt som helst. Provet gick mer än bra, och RJ var riktigt kort, inte ens en halvtimme, men dock kändes den närmare en timme.

Tanken var sedan när man kom hem att man skulle börja med evolutionsarbetet, men hade verkligen ork alls. Så idag blev det en riktigt lugn dag. Ska förhoppningsvis imorron åka och köpa skor med mamma och köpa Dannes presenter, annars måste jag ragga upp någon på fredag som vill göra det.


Tittar just nu på fotbollen, West Bromwich - Arsenal. Bendtner har redan gjort mål, missade det dock eftersom jag missade de första fem minuterna. Ska nu återgår till den.

//Jenny

biologiprov

2009-03-03 @ 10:55:02

Har nu vaknat till liv. Fick ligga kvar och sega i sängen i en timme så jag är hur nöjd som helst med denna morgon. Ska snart äta frukost framför tv:n. Ska sedan göra mig iordning och sånt och plugga lite mer biologi innan det bär av till skolan. Ska vandra härifrån 12:30 för att kunna hinna tidigare till skolan och fixa lite med frånvaron som blivit helt fel.

Fryser som en idiot just nu så ska väl ta fram några varma kläder.


Sitter och pratar med Hamrin också. Den lilla flickan är sjuk, stackare. Så tyvärr så missar hon två prov idag. Lider verkligen med henne.
//Jenny

8-)

2009-03-02 @ 21:25:41


Har nu gjort klart båda Radiojournalistisk uppgifterna. Har även pluggat ännu mer biologi. Känner mig så duktig. Ska nu ta och se klart The big bang theory avsnittet och sedan hoppa in i duschen. Är sjukt trött nu, så ska se till att ställa in klockan på bra en väckningstid imorron. Lyckligtvis så kan man sova ännu längre eftersom jag kan biologin så pass bra och RJ är klar. Ska bli skönt att få sova ut ordenligt. Ska sedan upp på morgonen, fylla i jag-är-sjuk-lapp, plugga lite mer och sedan ta en tidigare buss för att fixa lite saker på expeditionen.

Nej, nu är det duschen och sängen som gäller.

//Jenny

samevolution

2009-03-02 @ 19:12:01

Så har nu pluggat en biologi. Känns som jag kan det relativt bra så ska köra lite mer pluggning ikväll eller imorron. Ska snart börja med radiojournalistiken. Men tänkte innan det sammanfatta lovet lite grann.


Lovet kan beskrivas med två ord, bekymmerslöst och Jonna. Tog det verkligen lugnt detta lov och ägnade mig åt allt annat än skolan. Oroade mig dock ibland för allt som egentligen skulle göras, men inte mer än så.

Av de nio dagar som lovet bestod av spenderades 8 dagar med Jonna där man minst var med henne i tre trimmar. Två dagar av de åtta blev det övernattning at Ahvnaders mansion. Så kort och gott var detta ett av de bästa loven någonsin.


Ska nu ta och ägna tid åt radiojournalistiken som ska vara inlämnad imorron innan lektionen. Apropå morgondagen. Har ingen engelska eller matte, vilket betyder att man börjar dagen 13:25 med biologi prov och sedan radiojournalistik. Helt okej dag, om ni frågar mig.

Just det, ska även komma ihåg att nämna att Josefson fyller år idag. Är rädd för att Karro ska slå mig annars.
//Jenny

tillbaka till plågan ...

2009-03-02 @ 15:18:25

Är helt slut i kroppen. Den första skoldagen var verkligen påfrestande. Inte nog att den började tidigt, halv nio. Första lektionen var dessutom seg och såklart kör alla lärare på som om varken lovet eller helgen existerat. Blev sedan med tvingad på en tur till centrum. Men på vägen dit fick jag berätta en sak som berörde en gemensam vän till mig och Karro, och Johanna fick höra skvallret. Caochtiden gick precis som väntat åt till att gå igenom enkäten. På kemin var jag duktig nog att inte följa med Johanna, Hamrin och Karro till Hanninge, utan stannade istället kvar med Mingis. Behöver verkligen all hjälp som kan erbjudas med kemin, dessutom har jag börjat inse att om man lägger ner tid och energi på att koncentrera sig så förstår man det mesta.


Följde med Mingis sen till tandläkare,. Ytterligare en mysig promenad i vinterkylan och blåsten, och jag som inte smörjde in kinderna igår. Efter det blev det en tur till centrum där de inhandlades lite saker. Tillbaka till skolan där vi åt en gudomlig lunch. En av de godaste rätterna jag någonsin ätit i någon skola. Sedan tog vi såklart den inköpta efterrätten vaniljmunkar. Den var verkligen god.

Sista lektion var samhälle, som vi fick sluta tidigare ifrån för att kunna svara på några frågor. Som jag nu kom på att jag glömde, men hade nog ändå inte besvarat dem.


På bussen hem med Johanna som sällskap var det en massa saker som sades och vi hoppade emellan tre - fyra samtalsämnen hela tiden. Vi spådde även framtiden.

När man kom hem såg jag att jag hade fått godkännande från vägverket. Så nu är det bara att dra igång med övningskörandet.

Ska nu ta och vila ett litet tag innan jag drar igång med pluggandet. Biologi och radiojournalistik.

//Jenny

biologi is ths shit ... bokstavligen.

2009-03-01 @ 16:27:50

Fick en sådan lust nyss att ha på mig kjol imorron. Men när man tittade ut genom fönster försvann det suget på en gång. Skulle frysa ihjäl om jag hade på mig det imorron. Och morgondagen kommer bli jobbig nog. Usch, skola igen. Får se om det blir något gym efter det. Troligen inte eftersom det just nu diskuteras priser.


Har nu gått igenom alla frågor till biologin och har hittat svar. Pappa hjälpte mig med de frågorna jag inte hittade något på. Så ska skriva in det nu och sedan blir det hård pluggning. Blev även lite svenska, men blev så förvirrad av den så slutade relativt fort. Har även kollat upp nationella i maj, så får se hur det blir planerna nu.

Ska väl återgå till biologin nu.

//Jenny

only for JB

2009-03-01 @ 12:57:12

Ska nu ta och uppdatera eftersom Jonna klagade över att det inte skett någon sedan igår.

Natten spenderades hemma hos Ahvander. Blev upphämtade av dem kvart över nio. Blev genast påhoppad av Jörgen, eftersom en viss person hade skvallrat om krogbesöken. När man kom hem till den boningen  man mycket väl känner till och nästan kan helt utantill så blev det spelande. Vi provade på ett helt nytt spel för oss som hette Scotland Yard. Vilket var jätte roligt, men krävde en hel del koncentration. Så när tröttheten började smyga på så försvann även spelsuget.

Vi såg sedan klart förra helgens film. Efter det blev vi lämnade av Cindy och fick ligga ensamma i mörkret. Jonna hade kunnat somnat på mindre än en halv sekund. Om det nu inte varit så att jag var trött, så pass trött så att tröttheten förvandlas till babblande. Låg och babblade på om allt möjligt och fick verkligen skuldkänslor, men som vanligt har jag svårt att vara tyst vid dessa tillfällen. Hur som helst började även hon babbla efter ett tag, och när vi båda lättat på hjärtat så somnade vi in. De sista tankarna innan jag somnade handlade om att det är få människor här i världen som känner mig lika bra som Jonna. Och det är få människor här i världen som jag vet att jag kan vara mig själv med till 100% utan att den minsta orolig för att skämmas som jag känner med Jonna.Blev en liten sovmorgon på en halvtimme innan vi blev uppropade till frukosten. Fick försvara Djurgården vid bordet och fick genomgå ett av Kickis förhör. Efter det kröp vi ner i sängen igen där vi låg och tittade på en massa olika saker.

Började vid halv tolv röra mig hemåt. Men kylan slog till mig så jag nästan blev helt paff, så ringde efter pappa när jag traskat ungefär 100 meter och bad honom hämta mig. När man kom hem var det Vasa loppet som gällde. Satt och hejade på alla svenskar och tryckte ner alla tjecker och norrmän. Men tyvärr så räckte det inte riktigt.

Borde egentligen dra igång med pluggandet nu, men har verkligen ingen lust eller motivation. Så det blir nog bara biologi, ännu en försenad svenska uppsats och troligtvis två radiojournalistiks inlämningar. Men får se hur dagen slutar.

Nu när jag ser de två systrarna online på msn får jag en sådan lust att döpa mig till PRINSESSAN. Bara för att, eller man kanske ska dra till med NARREN eller kanske till och med PRESIDENT.

//Jenny