"Oh wow! Ain't that something?"

2010-12-31 @ 15:13:03
Jag måste seriöst vara den sämsta packaren någonsin! Tycker det är mysigt att packa väskan för det betyder att man ska ut på äventyr och man måste tänka vad som kan vara användbart och vad som ska lämnas kvar. Men lyckas alltid packa alldeles för mycket vilket är hel sjukt. Har alltid haft den svårigheten, att packa lite och smart. Men trots det känns det alltid som jag glömt en miljon olika saker. Tittar just nu på Entertainment now, fick plötsligt ett otroligt sug efter att se Sherlock Holmes.

 

Igår kom jag på något som gjorde mig riktigt glad. För första gången på 3–4 år har jag inte blivit sjuk runt jul och nyår. Vilket jag anser stärker min teori om stress ännu mer. Konstigt nog har jag faktiskt inte stressat upp mig under universitetstiden. Bestämde mig för det dagen innan första tentan och sedan dess har det hållit i sig. Riktigt skönt faktiskt. Tänka sig att det är redan är dags för det nya året, kommer ihåg förra nyår som det var för någon månad sedan. Faktum är att jag kommer ihåg den dagen bättre än vad jag kommer ihåg hela road tripen. Ganska svårt att tänka sig för ett år sedan gick man fortfarande på gymnasiet och var mitt uppe i skapandet av Psykologen.

//Jenny

Happy new year!

2010-12-31 @ 13:20:34


Sov riktigt länge inatt vilket behövdes. Har inte fått en ordentlignatt sömn sedan julafton tror jag. Har de senaste dagarna haft en träningsvärk som jag velat koppla till min sömnbrist. Ska snart hoppa in i duschen sedan ska väskan som ska med till Cindy packas. Det är där kvällen och firandet av det nya året ska ske, hemma hos Cracky i sällskap av henne och Josse. Kommer bli mys! Vet dock inte riktigt än när man ska anlända, men sådana bagateller löser sig alltid.
//Jenny

Full rulle för hela slanten!

2010-12-30 @ 17:31:45

Jag kan avslöja att det var KAOS på Maxi idag. Löjligt mycket folk som sprang runt som galningar. Tycker verkligen synd om lilla Elaine som fick ta hand om alla babbilucker. Lyckades överleva trippen till mataffären, frågan är om jag överlever den långa väntan fram till maten. Hann nätt och jämt innanför dörren och packa in allt innan Göran ringde och frågade om jag ville åka och bowla med han, lillapan och Anton. Såklart svarade man ja, så ska om drygt en timme bli upphämtad för bowling och mys. Sedan är det hem igen och titta på JVM!

//Jenny

Red is the coulor

2010-12-29 @ 21:17:32

Ingen sovmorgon för mig idag och inte kommer det bli det imorron heller. Träffade Johanna i stan efter en snabbtur i Farsta. Blev lite shopping, mat och bio. Precis som jag förutspådde hade hon siktat sig in på Tron, en helt okej men dock förutsägbar film. Bara några minuter efter man klivit innanför dörren messade Rohie och berättade att Zorro gick på tv. Slängde mig ner för trappen och till min stora förtjusning såg man att den precis hade börjat. Sitter nu med mitt nyinköpta Arsenal glas som är fyllt med Cola medan en av favoritfilmerna beskådas. Ska snart sätta mig ner med gårdagens projekt och försöka hinna klart med det.

//Jenny

Nu börjar det på allvar!

2010-12-28 @ 23:54:25

Nu börjar jag blir trött, vilket inte är så konstigt med tanke på hur länge man varit uppe idag och allt man gjort. OM detta varit en vanlig dag så skulle jag vid det här laget redan vara på väg ner i sängen. Men nu är det ingen vanlig dag, nej Småkronorna har ju match och det måste ses. Om drygt en timme ska man klättra upp för trappan och väcka mor och far. Sedan är det 3 timmar och 40 minuters underbar ren och skär underhållning man ska få se. Hur man ska orka med det är enkelt, en burk cola och sedan lever man sig bara in i matchen. Junior VM är verkligen underbart!

//Jenny

You're fucking perfect!

2010-12-28 @ 21:11:18

Nevermore

2010-12-28 @ 18:19:14

Nu har man duschat och provat allt som köptes idag. Blev helt förälskad i min polotröja som ska invigas imorron. Blev för någon timme sedan uppbokad av Johanna, fick även mig en liten pik i samma veva då hon informerade att vi ska på bio så jag inte bokar upp mig för annat. Antar att det bli Tron. Har fått det hedersfyllda uppdraget att agera Emmas räddare när det kommer till filmen. Nu ska jag försöka få pappa att spela med mig, sedan är det resning av garderoben som gäller samt ett kapitel i min bok. Minst ett kapitel om dagen är det sagt. Kommer bli så duktig på engelska när jag läst klart alla mina böcker. Kan informera att jag verkligen älskar de 66 sidor jag hittills läst, Mr. Decandido har verkligen lyckats fånga karaktärerna. Idag blir det en sen kväll, ska hålla mig vaken till 01:00 då Små kronornas andra VM match sänds. Ska bli riktigt mysigt!

 

Mardrömmen från gårdagen sitter fortfarande i. Jag och Cracky fick då minsann se en riktig syn då en tjej helt plötsligt dök upp i en rosa Onepice och ugs i Farsta centrum. Visst är de mysiga, men vem fan går ut med en sån? Hade sett en miljon gånger bättre om hon sprungit runt med en rosa pyjmas.

//Jenny

Arselet Cole

2010-12-27 @ 23:18:26

Det allra roligaste med att se Arsenal möta Chelsea är att höra Arsenalfansens hat mot Cole. Älskar verkligen hur buandet sprider sig bland publiken så fort han närmar sig bollen. Man behöver inte ens se matchen utan bara höra ljudet för att veta vem som har kontroll över bollen.

Är ganska så trött på hur kommentatorerna alltid vänder kappan efter vinden när det gäller Arsenal, medan United alltid är bra, oavsett matchresultat. Det är riktigt löjligt, var länge sedan jag började störa mig på det och det har bara blivit värre sedan dess.

 

Idag gav jag och Cracky oss iväg för att ta en titt på mellandagsrean. Blev en stor besvikelse då man kom hem med ett enda linne som köptes för ordinariepris. Vill verkligen shoppa och köpa en massa olika kläder och annat skoj. Så ska försöka tjata till mig en tur med någon imorron. Förutom den ganska så misslyckade mellandagsrean så var det riktigt trevligt, med undantag från den misslyckade trippen till tyggrottan. Är fortfarande äckligt mätt efter den otroligt goda middagen. Ska bli skönt att genomför ett besök på gymmet imorron. Funderar starkt på att bara köra kaloriförbränning imorron.

//Jenny

Så sant!

2010-12-26 @ 19:11:16

Jag känner mig sviken!

L-Y-C-K-A!

2010-12-26 @ 18:11:38

Har nu kommit hem från Glanshammar. Nu är de inte det jag syftar på med lycka, trots att det var oerhört skönt att komma hem efter att ha spenderat hela dagen som man varit hög på ett sömnpiller. Är sjukt trött, men har nu dragit på mig myskläderna och inleder nu uppladdningen inför årets höjdpunkt. Idag drar J-VM igång och jag kan ärligt talat inte beskriva min lycka angående det. Känns som jag går på högvarv, är så uppspelt nu fyra timmar innan första tekning så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Tycker ärligt talat synd om lilla Cracky som kommer tvingas se mig på nyår och mötet mot Kanadickerna.

//Jenny

I Chiquitaöknen händer det saker

2010-12-26 @ 10:06:36

Känns underbart att vakna upp morgonen och läsa dagens första sms som kommer från Karolinska. Messet hade bara två syften, den ena vad arr meddela att ens blod nu kommit till användning och det andra var att återigen tacka. Det enda negativa är att man så gärna skulle vilja veta vad det har använts till.

 

Igår testade jag och Karin våra geografiska kunskaper samt allmänbildningen när vi spelade När och fjärran. Jag tror vi (JAG) lyckades ganska så bra.

 

Jenny: I vilken tysk stad ligger centralbanken ECB?

Karin: Dublin! (med världens mest självsäkra röst)

 

Jenny: Vad kallas den treradiga diktform med 17 stavelser som japanen Matsou Basho förknippas med?

Karin: Bazooka!

Kvällsmys med eMac

2010-12-26 @ 00:35:07
Innan man säger godnatt för idag måste jag bara berätta hur mysigt det är och hur glad jag är över att ha min eMac. Ligger just nu i sängen, i mitt nedsläckta rum med den i knät medan Men in black 2 rullar på tvn. Går ganska sakta att skriva på den eftersom jag ännu inte vant mig med tagentbordet och storleken, men sådant lär man sig ju. Nu är det nnog dags att ge upp detta, ska inte bli en sådan löjlig männsika som tar sin blogg på största allvar.
//Jenny

Ytterligare en jul avklarad!

2010-12-25 @ 22:21:25

Då var juldagen snart över, om en liten stund borde jag egentligen krypa ner i sängen och försöka somna. Vad vitsen med det egentligen är eftersom jag vet att somna i hygglig tid idag är omöjligt. Idag firades julen 2 gånger om, en gång med Karin och sedan kusinerna. Avslutade även den första spelomgången av mitt älskade monopol. Slutade med en vinst för min del, till skillnad från hur det gick första gången man spelade Prinsessans bal. Har även fixat med eMac som jag valt att döpa Dannes julklapp till, så nu kan man använda den precis så som den ska användas.

 

Imorron är det meningen att den sista julfirningen med släkten ska ske. En resa till kära Glanshammar är nämligen inplanerad, om det blir så ligger nu i vädrets makter. Om snöoväder bryter ut stannar vi inom detta landskapas gränser. Kanske kan flirta till mig ett besök till någon dator affär, är stört sugen på att köpa en datorväska nu och den där musen Danne tyckte man skulle köpa till som var så praktiskt. Måste påpeka att det är få personer som kan få en att känna sig så uppskattad som mina småkusiner gör. Jag klagar en hel del på dem och retas, men fy farao vad dem är söta. Smälter nästan när man ser deras julklappar. Nu är man tydligen en Slynörd också.

//Jenny

Juldagen

2010-12-25 @ 12:12:37

Dom är så söta! Nu sitter man och väntar på att lilla Mogot ska trilla in, ska då leka jultomte och ha lite julmys. Sedan bär det av till mormor och morfar då det ska firas jul med kusinerna.

//Jenny

Min julafton

2010-12-24 @ 23:34:43

Om man inte räknas som en Supernaturalnörd nu så kan man verkligen ifrågasätta vad som krävs för att få den stämpeln. Ska inte skriva så mycket om min jul, är alldeles för trött och har en känsla av att folk skulle finna det för ointressant. Inte för jag kan påstå att det jag brukar skriva om är intressant.  Vad man dock kan nämna är att det var en riktig mysigkväll. Kände mig även en aningen bortskämd, men tydligen blir det så sista året man är barn så jag tänker inte klaga.

Slutligen kan man glatt berätta att jag fick mitt älskade Arsenal monopol, trots att alla odds gick emot. Till min stora glädje så var det även sjukt mycket roligare än vanliga monopol, verkar faktiskt som jag orkar spela klart den versionen. Brukar annars tröttna och sluta spela någonstans runt omkring alla vägar blivit uppköpta. Men nu är vi på god väg att bygga riktiga arenor. Fast årets bästa julklapp gav av bror min.

//Jenny

GOD JUL!

2010-12-24 @ 00:56:32

Check, check!

2010-12-23 @ 20:05:54

Jaha, då var den stora och smärtsamma julstädningen avklarad. När jag var nästan klar slog det mig att ingen egentligen ska traska ner till min våning under denna helg, så vad meningen med denna genomgående städning egentligen är fann jag inget svar på. Meddelade då för mormor att hon och morfar måste gå ner i mitt rum imorron när de anländer. Få väl komma på någon form av aktivitet som ska göras när de turistar här nere. Tvingade Danne igår att han skulle komma minst två timmar innan mormor och morfar, vilket han gick med på när jag gav honom möjligheten att vistas i mitt rum medan han lekte med datorn. Vi har bara en liten detalj kvar att fixa innan julklappsöppningen, vilken är våra föräldrars julklapp.

 

Nu sitter man i det nystädade rummet med en cola framför sig, Sam visar just nu den avslutande delen av Vem kan slå Filip och Fredrik - Holmgången. Egentligen skulle man ha gjort sig iordning och sedan börjat bege sig mot Karin för tomtevaka. Men eftersom hon jobbade så sent idag så lät vi bli, får bli en hemmavaka. Dock ska vi träffas under dagen på juldagen och mysa lite tillsammans.

Nu ska man heja på Holm!
//Jenny

Jag önskar ...

2010-12-22 @ 22:55:12

Om jag hade velat så hade jag hunnit med all städning idag. Men kände inte riktigt för det, istället tog jag det lugnt och myste med en roadtrip med min bror. Så nu har man sparat det bästa tills imorron, dvs. damsugningen och torkningen av golv. Har dessutom olika former av tvättningar att uträtta. Kände hur man växte idag när Danne erbjöd sig att köpa Arsenal monopolet i julklapp och jag sa nej. Gav det svaret dels för prislappen men även för att jag inte vill veta vad man ska få, blir ju inge roligt på så vis.

 

Imorron ska man även klättra ut i det gamla kontoret och leta efter barnspel. Har haft en sån stor lust sedan tjejkvällen att spela Prinsessans bal. Så måste stalka upp det nu. Ska även se min nyinköpta film, Snövit och de sju dvärgarna. Vilken nostalgi, satt i bilen och sjöng den ena låten från filmen när jag hade köpt den. Danne såg lite rädd ut.

//Jenny

Sveriges stolthet!

2010-12-22 @ 13:28:02

Gåshud och mållös, varje gång man hör honom sjunga.

2011 here I come!

2010-12-21 @ 23:30:08

Man skulle kunna tro att kvällen skulle klassas som misslyckad. Men icke sa Nicke.  Började med att bussen aldrig kom, något som jag drabbats alldeles för mycket utav den senaste veckan. Förstå inte hur folk kan påstå att busstrafiken fungerat bra i år. Det hela slutade med att man fick ta det miljöfarliga alternativet. Väl framme i Farsta strand hittade man Johanna tryckandes inne på pressbyrån. Tur till Hötorget där vi mötte upp Karrå. Satt länge på pizza hut och snackade, hade ju en hel del att prata om. Lyckades dock inte med en gratis efterrätt då jag inte meddelades om att den något virriga lilla pojken glömt notera att vi ätit dessert. Vi skiljdes åt på samma plats som vi mötts, nästan. Jag och Johanna gick vår väg medan Karrå sin. När vi anlände till centralen 22:00 såg vi en massa folk vilket inte var så konstigt eftersom alla tåg var försenade. Det som skulle ha gått 21:42 hade fortfarande inte anlänt utan gjorde det hela 48 minuter senare, som tur var behövde vi bara vänta 27 minuter. Vid Huddinge stod min kära far som vanligt och väntade in oss, skjutsade hem Johanna. När vi närmade oss glädes jag t att man inte tagit tunnelbanan och sedan bussen. Nästa hela vägen från busshållplatsen hem till mig låg temperaturen på -22, förutom när man körde in på vår väg då det var en halv grad varmare.

 

Nu sitter man och planerar för nyår lite lätt med Cracky. Blir troligtvis lite mys på en parkbänk någonstans.

//Jenny

I'm leaving on a jetplane

2010-12-21 @ 15:25:59

Jag kan inte påstå att man hade pratat speciellt mycket under den tiden, eller umgåtts mer. Men trots det så kan jag inte låta bli att känna mig lite ensam varje gång en vän flyr landet. Allra värsta var det tidigare i år, kommer ej ihåg om det var sommar eller höst, då Jonna, Rohie och Johanna lämnat landet. I nu läget är det bara Jonna som flugit sin kos med Mr. United, men känslan är ungefär detsamma. Kan inte riktigt beskriva den, det känns bara i hela kroppen att saker och ting är inte som de ska.

 

Kom ganska så nyligen hem från ett pass på gymmet med Rohie. Riktigt härligt, var dock inte lika kul att springa runt i centrum med mjukisbyxor och uppsatt hår, det är inte riktigt min grej. Den bra dagen fortsatte med att mamma förvarnade mig om att risken finns att det inte kommer bli något julfirande för vår del denna helg. Tydligen ska det komma ytterligare ett snöoväder. Underbart!

Nu ska man fortsätta med träningen, mer städning. Lyckades ju försova mig imorse så hann inte med något innan gymmet. Sedan är det dags för mig och Johanna att ta vår paus från varandra, den inleds med middag ute med Karålena.

//Jenny

Dagens chock

2010-12-20 @ 19:53:17

Ska inte skriva mycket. Var bara tvungen att meddela resten av världen vilken chock jag fick idag när man hämtade ut tentan som skrevs i Livsloppspsykologin sedan överväldigades man med stolthet. Någon dold talang måste man ju ha. Nu ska man sätta igång med städningen, morgondagen är fullspäckad så måste tjuvstarta idag.

//Jenny

Tjuvlyssnat. se

2010-12-19 @ 19:07:11

She's in love with me and I feel fine

2010-12-18 @ 19:36:25

Ytterligare en kväll med Johanna, usch. Tredje kvällen i rad, hur ska man överleva detta? Lider verkligen med Emma som har stått ut med den saken i flera år. Det enda som tar priset i den kategorin är alla stunder med Karin.

Ska nu genomgå den förvandlingen jag ofta brukar försöka skjuta på så länge som möjligt. Gå från mys kläderna till utekläder samt övergången mellan osminkad mysdag till sminkad utekväll. Men som stöd har jag Harry och Brian. Nu måste man öka farten om man ska hinna plocka upp Johanna på vägen. Den lilla dregelapan bad om upphämtning eftersom hon annars skulle fått vänta i Huddinge centrum i 20 minuter. Snacka om att åka snålskjuts på andra!

//Jenny

FY FAN VAD UNDERBART!

2010-12-18 @ 16:06:08

 

Jag visste inte vad jag skulle ta mig till när det återstod 18 minuter kvar av handbollsmatchen. Jag var så nervös så 8 minuter senare skakade jag och kunde inte stå rakt upp, utan vinglade mig fram när jag sprang ner för att hämta mitt lypsyl. Sa till mamma när andra halvlek började att när matchen var slut skulle man antingen vara så förbannad så det finns inte eller så skulle man vara ”JAAAAAAAAAA!”. Lyckligtvis fick man uppleva det sistnämnda, men fy farao vad jobbigt det fram till dess. Nu spelar det nästan ingen roll hur det går imorron, Sverige har för första gången tagit sig till både semi och final, de har slagit Norge, Ungern och Rumänien. Men visst hoppas man på ytterligare en seger, de skulle så vara värda det. Fick gåshud när signalen löd och svenskorna skrek av glädje och den danska publiken reste sig upp. Helt otroligt hur man kan känna så för sport.
Nu blir det att zappa mellan den andra semifinalen och hockeyn, Sverige – Finland. Bara att tagga till nästa prestige match.

//Jenny

175 ord om min vardag

2010-12-18 @ 13:17:02

De två senaste dagarna har jag insett två revolutionerande saker. Igår insåg jag på bussen hem att killar måste ha mindre frontallober och idag insåg jag att detta var sista året jag köper julklappar tillsammans med min bror.

 

Igår var det ganska så hetiskt. Föreläsning 13:00 – 15:15, när man dök upp i MA624 blev man genast påhoppad av en Sandra som bestämt hävdade att det inte var morgon. Vi fick sluta lite tidigare, vilket gav oss tid att bestämma syfte och frågeställning till grupparbetet samt hinna med två tidigare bussar. Åkte till Farsta som blev ett totalfiasko. Hem igen då lilla Cindy kom besök och vi nördade lite DW. Åkte sedan iväg till Johanna där det vakades tjejkväll. Blev vin, tjejsnack både spelet och om verkliga saker och det hela avslutades med en film om ett lesbiskt par och deras familjeproblem då de träffade sin sperm donator. Mycket trevligt och mysigt. Idag blir det vila för att eventuellt möta upp Karin lite senare, om det inte blir så är det puben som väntar senare ikväll.
//Jenny

Gärdestad mitt i natten

2010-12-18 @ 02:14:44
Du bryr dig inte om mig mera och det har tagit mig så hårt

TJEJKVÄLL!

2010-12-17 @ 18:32:53

BORTSKÄMD JÄVEL!

2010-12-16 @ 22:35:38

Nu har man fixat och trixat, det mesta har gått åt till Karins födelsedags present som är en aning försenad. Fy farao vad den bruden är bortskämd. Kolla bara på antal paket och presentpappret, för att inte tala om vad som gömmer sig inuti. Det är riktigt unika presenter kan jag lova! Man kan inte finna dess tvillingar någonstans.
Måste bara påpeka att jag älskar mina handklippta siffor som jag klippte ut på måfå.
Nu ska man packa väskan och ladda inför morgondagen.

Why do you always hide your tears when you cry?

2010-12-16 @ 18:58:20

Vilken lycka att komma hem till värmen, krypa ner i myskläderna och få äta mat. Att få känna av den lycka efter den prestation som gjorts idag då och samtidigt känna att man inte har några plikter som ska göras inom de närmaste dagarna.

 

Orkar inte referera min dag i detaljer. Stan var mysig med Johanna, lyckades få tag på allt som skulle fixas och göras. Blev lite smått glatt överraskad när man får gåvor alla gånger man donerar blod, förstår inte riktigt logiken med det. Förgyllde sedan Johannas dag med ett förberett akrobatnummer på plattan. Seminariet var helt onödigt att stressa upp sig inför eftersom det gick galant. Färden hem ska man dock inte kommentera. Men blev lycklig då mamma kom och hämtade mig vid busshållplatsen. Nu väntar lite små pyssel och sedan Paradise final!

Imorron börjar man sent vilket betyder sovmorgon. Sedan bär det av till föreläsning, gym, hem igen och göra sig iordning för en riktig tjejkväll. Mysigt ska det bli!

//Jenny

Vilken nostalgikick!

2010-12-15 @ 23:44:01

”Effects of Intentionality and Strategy on Memory for Frequency”

2010-12-15 @ 22:31:42

Helt ärligt, jag har verkligen världens bästa pappa. Utan tvekan, ingen protest, min pappa är oslagbar!


Tycker det är lite sorgligt att de numera säljer Barca saker på Toys”r”us. Eller är det bara något jag känner? Det var ett av de ställen som vi besökte idag, älskar känslan man fylls av när man kliver innanför dörrarna. Älskar även den känslan man fylls av bara genom att tänka på det. Den affären har verkligen satt sina spår, tvivlar starkt på att någon förälder kan förstå vilken lycka det var att åka dit. Hemma fick man se en av de bästa handbollsmatcherna någonsin, iaf en av de mest spännande.

 

Tanken var att man sedan skulle läsa igenom en artikel, men eftersom jag verkligen fattade noll utav den bad jag min kära far om hjälp. Trots att han nästan kreverade när han läst första meningarna läste han igenom hela artikeln på 7 sidor utan att förstå den. Vad gör han då? Jo, han läser den gång till och kommer sedan på två äckligt übersmarta frågor till sin dotter som hon ska ta med sig till imorron. Min far är verkligen bäst!


Nu ska jag duscha och ladda upp för morgondagen, full rulle då. In i stan med Johanna, julklapp till bror, donera blod och lunch. Sedan till Södertörn och laboration för att slutligen åka hem invänta bror min, som förhoppningsvis inte behöver jobba Ob., för att köpa klapparna till kusinerna.

 

Har precis lovat mamma att man imorron ska halka ner på tågspåret i Huddinge centrum och sedan sprängas i ett terrordåd inne i stan. Tänk bara vilken story det skulle vara att berätta för mina barn och barnbarn.

//Jenny

Life looks better in spring

2010-12-15 @ 16:20:16

Efter regn kommer solsken sägs det, något jag fick uppleva idag. Efter gårdagens fiasko vad det gäller nästan allt, så fick man idag uppleva flyt. Turen med mamma var givande, mycket givande. Fick tag på allt som man i drömsceneriet skulle fått tag på plus en hel del andra saker. Allra gladast blev jag när jag upptäckte att de hade fått mina stora värmeljus i rätt färg. Dessutom hittade man roliga glas att tillverka ljus i, så det problemet är nu löst.

När vi kom hem var jag så duktig så jag lagade mat åt hela familjen. Nu ska man slå in alla nya och gamla klappar man har, messa Johanna och sedan läsa en av artiklarna. Hoppas bara man väljer rätt. När pappa kommer hem ska jag tvinga honom att läsa den med och hjälpa mig med frågor. Fattar verklien noll av den skiten och skulle allra helst strunta i morgondagens laboration, men är det obligatoriskt så är det.

//Jenny

The harsh truth

2010-12-15 @ 09:57:48

Känns skönt att veta att man har en inbyggd alarmklocka i kroppen någonstans. Vilket borde betyda att vid försovningar bör man vakna lika underbart som imorse, med ett ryck som fick hela kroppen att hoppa 20 cm rakt upp. Nästa gång man drömmer om något orange/brun färgat som ser ut som en extra gren på ett träd så är det en orm som kommer med meddelandet – nu är det dags att vakna. Trevliga varelser det där.

 

Äntligen onsdag. Sitter nu och väntar på att mamma ska komma hem så det kan bli lite mat och sånt innan vi åker. Är rätt så stel i hela kroppen så springer fortfarande runt i mina vakna/varva ner kläder. Att byta om till jeans lockar inte för fem öre, så försöker skjuta på det så länge man kan.
Efter vår lilla shopping ska man hem och läsa de där två artiklarna som man inte fattade ett skit av. Det är inte tillräckligt att de ska tvinga oss att läsa kurslitteratur på engelska, man ska även läsa artiklar som är skrivna på ett sådant vis så man får huvudvärk bara av att läsa en mening och dessutom ska man komma på frågor till skiten. Nej, jag gillar verkligen inte fröken Grönqvist.

//Jenny

Tongue tied, thoughts are restless

2010-12-14 @ 23:50:00


I’m too scared to lose, nothing I ever do pulls through for you.

 

I think you’re gonna leave me give me something
to believe in if I’m gonna try.
I’m sick and tired of breathing when there’s something
so deceiving in your eyes tonight.

Fin, fin gest!

2010-12-14 @ 22:51:16

Då var det dags att tacka Lisa för hennes gullighet.

TACK TACK!

SUCK!

2010-12-14 @ 21:41:06
Fan vad jag hatar vår nya kursansvarige brutta. Seriöst, kan hon inte bara hoppa framför ett tåg? Hon får gärna ta med sig psycinfo i fallet också. Fy, nu blev jag deppig! Inget läsande av artiklar idag, kommer väl panikläsa imorron och komma på de sämsta frågorna någonsin.

Om någon vill läsa två extremt intressanta artiklar om Frekvens och komma på två hyggligt bra frågor så är det ju bara att höra av sig.

I rather walk away

2010-12-14 @ 21:10:36

Att ha en halvtimme eller så att fördriva i Farsta är inge bra. Blir att man springer in i affärer och kommer ut med en och annan påse med innehåll som man egentligen skulle klara sig utan. Hade verkligen en hemsk dag fram till dess då man träffade Rohie, då vände allt. Blev en hårdkörning på gymmet, så har man inte träningsvärk imorron kommer jag gråta.
Imorron är det äntligen onsdag. Har längtat som jag vet inte vad till denna dag, ska bli så skönt att göra allt som ska fixas imorron. Nu är det dock dags för att läsa artiklar, usch och fy.

 

Dagens lycka var när man äntligen fann Ceredal på apoteket. Eller rättare sagt Ceridal, nu har de tydligen bytt både namn och förpackning.

//Jenny

true story!

2010-12-13 @ 22:17:00


Jag hatar verkligen Viasat, på riktigt!

Lucia

2010-12-12 @ 18:09:13

Sitter nu framför datorn med mjukisbyxorna och den röda fina hata-Chelsea tröjan på. Första dagen av den nya gymtiden är snart avklarad. Känner hur hela kroppen kommer vara irriterad imorron. Den kommer troligen börja skrika så fort man öppnar ögonen, men inte ska det hindra en. Nej, imorron är det dags för nästa pass. Torts att det var Lucia idag så har jag inte sett en enda Lucia, vilken skam! Det enda man fick se var en misslyckad vägg som jag misstänker skulle vara lite julinspirerad, men som sagt blev det ett fiasko.

 

 

Ser så mycket framemot onsdag, det ska riktigt mysigt. Torsdagen, fredag och lördag är också lockar oerhört mycket. Så egentligen är det bara tisdagen och söndagen som är onödiga denna vecka.
Just det, kom på att man borde nog hämta sitt USB-minne någon dag.

//Jenny

 

the truth and nothing else

2010-12-12 @ 14:13:20

Killar är jobbiga. punkt slut.

Hemkommen

2010-12-12 @ 00:15:31

Jaha, då var man hemma från dejten. Träffade nog min prince charming då all bekostnad stod för Johanna. Lotten föll till slut på en The other guys, efter mycket övertänkande om vi antingen skulle se action eller komedi. Vet helt ärligt inte riktigt vad jag tycker om filmen. Kan åtminstone säga att vissa scener var riktigt roliga, men helheten får nog vänta på sin bedömning. Är stört trött och vill inget annat än att sova. Men efter snart 20 år tillsammans med mig själv så vet jag hur jag fungerar, och vet mycket väl att jag behöver en nervarvning innan man kan ränna in på drop in hos John Blund.

 

Jag förstår verkligen vad det är jag och Johanna pratar om som kan vara så intressant så människor runt omkring oss glömmer bort att prata och lyssnar istället ivrigt på det vi har att säga. I väntan på bioreklamen idag var det bara löjligt och pinsamt. Har vi sådana intressanta konversationer som lilla Findus anser eller har människor i allmänhet bara så extremt tråkiga liv?
Nu beslöt sig HP för att spela lite Brian, så slut skrivet här.

Dags att njuta, over and out!

//Jenny

Pago är gott!

2010-12-11 @ 17:43:52

Jag skäms verkligen, smutsade ner mitt kort idag när jag köpte min brors julklapp. Snacka om att traumatisera det för resten av sin existens.


Var klar med tentan på en timme. Vet inte riktigt hur det ska tolkas, men som tur var så lämnade flera stycken salen innan mig. De flesta av dem var även de som brukar vara ambitiösa. Tog mig hem då det blev lunch, hade även en sådan lust att göra något annat än att sitta hemma nu när tentan var avklarad så lyckades utan någon ansträngning övertala pappa att åka iväg till några affärer. Efter en riktig jobbig rundtur, då man blev påmind om varför jag gillar att ha handlat klart alla julklappar vid det här laget, så kom man hem med Dannes halva julklapp. Sedan blev det Bandy som inte ska nämnas, jag låter mig ryckas med alldeles för lätt.

 

Har gått och varit hungrig hela dagen i stort sett, trots att man ätit, vilket är konsekvensen om man heter Jenny och har sovit för lite. Nu väntar man på god mat och sedan ska man försöka styra upp kvällens aktivitet. Jag må vara trött nu, men eftersom jag återfått mitt liv nu så ska jag leva i nuet.

//Jenny

GAAAH!

2010-12-11 @ 16:37:54

Jag kan verkligen inte titta på sport. Vad som är ännu mer omöjligt för mig är att se en landskamp mellan Sverige – Finland. Spelar ingen roll vilken sport det är, grips alltid av samma känsla och skämmer slag på mina föräldrar. Just nu kan jag iaf konstatera att jag avskyr schweiziska domare ... och finnar såklart, men den kärleken försvinner ju aldrig.

Tentan avklarad, nu har man ett liv igen!

2010-12-11 @ 12:24:55

Livslopps- och utvecklingspsykologi

2010-12-10 @ 19:45:00

Försöker intala mig själv att psykologi är roligt. Något jag vanligtvis tycker, men just nu så går det inte. Usch och fy vad jag är trött på tentaplugg nu. Skönt att allt kommer vara över inom 12 timmar.

 

Min lycka jag känner över att man efter halva morgondagen inte kommer behöva tänka på det något mer är total. Förhoppningsvis så slipper man tänka på det något mer överhuvudtaget, i värsta fall kommer man bli tvingad någon gång efter nyår. I min iver över att få känna lukten av frihet har jag påbörjat en lista på vad som ska göras nästa vecka. För det finns nog nästan inget som är så härligt som att stryka saker som från en lista, varesig det handlar om stora eller småsaker. Man känner sig då duktig och effektiv. Dessutom börjar ju träningen nästa vecka, gud så underbart!


Nu ska man duscha och sedan läsa det sista innan papperna läggs undan. Sova tidigt är det som gäller idag, iaf komma i säng tidigt. Hur det är att somna är en helt annan femma.

//Jenny

Dagen innan tentamen

2010-12-10 @ 17:58:32

Man kan fråga sig hur det gick med min pluggning idag, faktum är att det är en väldigt bra fråga. Jo, lovade ju Jonna igår att man skulle följa med och besikta bilen idag. Kom upp lite sent imorse, så att plugga innan hann man ju inte med. Hoppade in i bilen med häftet i högsta hugg och förklarade logiken med det. Ska väl inte gå in så mycket på detalj vad som skedde efter det. Kan säga att man som vanligt fick vara med om ett äventyr med damen, som vi om en tid kommer kunna skratta åt. Även om Jonna inte riktigt känner sig så idag, kommer det bli ett minne vi en dag kommer minnas tillbaka till vilket i sin tur kommer ge mungiporna stora problem med att motstå frestelsen att glida upp. Efter äventyret och dess nervarvning åkte vi hem till mig där det blev en halv film och kortspel.

 

Nu sitter jag här och väntar på mat. Kommer inte bli mycket plugg för min del, handbollen och precis börjat och sedan kommer jag inte orka. Men tar hellre den smällen att dyka upp imorron och faila utan att ha läst mycket, istället för dyka upp ha pluggat som idiot men på helt fel saker. Försöker ställa in mig på det värsta, men om jag ska vara ärlig så tror jag ändå att man klarar den.  Har tyvärr haft svårigheter med koncentrationen, så fort man satt sig ner för att plugga har tankarna flugit iväg på annat håll och man har tänkt på allt annat som ska göras efter tentan och innan ett visst datum. Ska bli så skönt att uppleva känslan då man lämnar in sina papper och lämnar skrivsalen.

//Jenny

Klar med sammanfattningen

2010-12-09 @ 18:42:13

Jag avskyr verkligen säsongsavslutningar. Det är det allra värsta med serier, att de någon gång måste ta uppehåll. Men Merlins avslut var, precis som Supernaturals i våras, faktiskt bra. Dock lider jag just nu av separationsångest, så funderar starkt på att leta upp någon ny serie att titta på under uppehållet. Valet ligger just nu mellan Nikita, Spartacus, Mad men eller fortsättningen av Dexter och Friday night lights. Allra helst skulle jag vilja titta på en ny serie som pågått ett par säsonger, så man inte hinner i kapp. Men just nu finns det ingen som fyller upp till de krav man har på sådan underhållning.

 

Nu är min sammanfattning klar, blev hela 20 sidor som man ska sova med och spendera hela morgondagen med. Skoj, skoj! Nu sak allt läsas igenom ytterligare en gång så man kanske kan sammanfatta det lite bättre, sedan är det innebandy och paradise som gäller!

//Jenny

(E.H.Erikson)

2010-12-09 @ 16:56:36

Real intimacy is only possible once
a reasonable sense of identity has
been established. Only one who is
secure with one´s identity is able to
lose oneself in true mutuality with
one another
.”

Sportfåne

2010-12-08 @ 20:08:31

Det finns nog inga mer självupptagna personer än säljare, och killen man skyndade sig förbi idag tog priset. Är även extremt förvånad och irriterad över hur svårt det kan vara att anordna en gloslista och se till att alla får den. Men de problem som uppstått är väl något man borde ha förväntat sig. Har nu blivit utnämnd till familjens pannskötare efter att tidigare ringt idag och klagat hos pappa. Fick då springa ner och blev via telefonen dirigerad i hur man skulle vrida upp värmen. Några timmar senare blev det konstaterat att jag kan mer om värmepannor än datorers mjukvaror.

 

Vid den här tiden om året är jag riktigt lycklig. Det är nämligen då de flesta sporter har sina landskamper, mästerskap och diverse. Helt underbart om man heter Jenny med andra ord! Just nu är det handbolls EM som gäller. Även innebandy, men finner det inte så intressant så sådant har man bara tid för när det börjar vankas slutspel.

//Jenny

11:40 8 december 2010

2010-12-08 @ 11:40:21

Jag hade gärna sovit några timmar till imorse när man klev upp, men icke sa Nicke. Istället tvingades man upp plugga, duscha och allt annat som ska fixas innan men beger sig ut i allmänheten. Nu man till Farsta, träffa Rohie, fixa gymkort och köpa några julklappar, sedan hem igen och plugga ännu mer. Tentaveckor är verkligen underbara!

//Jenny

Under the red hood

2010-12-07 @ 20:50:21

Har nu börjar min sammanfattning och hoppas på det bästa. Har verkligen ingen lust med denna tenta, men tyvärr så har man inte så mycket att välja på. Sedan är det bara att leva livet fram till 14 – 15 januari då råpluggningen inför den sista tentan troligen börjar. Lovely! Ska verkligen njuta av varje sekund när man lämnat UB717 på lördag. Ser faktiskt så grymt framemot helgen. På lördagskvällen ska man träffa Johanna och hitta på något bus och dagen därefter är det tomteverkstad med JB.

 

Om en kvart ska jag äntligen få en film jag velat se länge. Ska då njuta rejält till att få hör Jensen Ackles och hans stämma som den onda skurken i röd luva. Om jag fortfarande pluggar då eller inte får man se. Egentligen så borde jag, men koncentrationen och intresset börjar svika riktigt ordentligt nu. Inte ens Pago kan rädda mig just nu.

//Jenny

Oh, happy day!

2010-12-06 @ 20:15:53

Idag har jag haft en riktig bra dag, på alla sätt och vis. Vad som gjort mig allra gladast är att man nu har alla julklappar klara. Även om de inte är inköpta så vet jag vad som ska köpas. Det som jag ser minst framemot att köpa är Dannes present. Att traska in på Derby och gå till en av de äckliga avledningarna är inget man direkt längtar efter, dessutom kommer alla tro att min lojalitet ligger någon annanstans än vad den gör. Men vad gör man inte för sin bror.

Nu blir det fika sedan plugg och julklappsinslagning.

//Jenny

Just let me know and put my mind at ease for sure

2010-12-06 @ 15:30:00


On a love train, 20 odd years now I got off today
But nobody said the stop that I've taken, was a stop too late
Now I'm alone I'm thinking of stupid, hurtful small things like

When I call you at home and he answers the phone

Or I get your machine and I don't hear me
When I lie in my bed with the thoughts in my head
When we danced and we sang and we laughed all night

The Gosselins

2010-12-06 @ 12:06:01

När man börjar sent har man all tid i världen för att hinna med plugg både innan och efter. Men inte brukar det bli något gjort innan och efter blir det minimalt gjort eftersom man är så trött och faktiskt haft en sen föreläsning. Har en känsla av att det inte kommer bli så mycket gjort idag.

Sitter just nu och tittar på Jon & Kate plus eight, ungarna är så stört söta! Har precis dykt ner i mina nyinköpta mjukisbyxor. De är så sköna så jag skulle kunna bo i dem för resten av mitt liv. Vakterna i Sly vill bli begravda i sin mors pastasås, jag vill bli begravd i mina mjukisbyxor. Har ganska nyligen bokat in ljustillverkning med Jonna på söndag. Så ska samla på mig en massa stearin till dess. Snart är det dags att börja planera för dagen, vilka kläder som ska på och packa väskan. Måste även hinna med att äta innan man ska iväg.

//Jenny

INTRODUKTIONEN

2010-12-05 @ 23:45:00

Det var en gång en liten prinsessa i en rosa klänning med vackert blont hår som påminde om den strålande solens strålar en varm sommardag och hennes ögon lyste blått lika klart som ädelstenen lapis. Prinsessan bodde i det slott som ägdes av hennes far, Kungen av Tinttor. Slottet var det ståtligaste slott världen någonsin skådat. Det låg i utkanten av den skog som gränsade mellan landet Tinttor och dess granne, Didvon. Didvon var raka motsatsen mot Tinttor.  Dindov var en mörk plats som låg avlägset från alla andra länder.  Det inte fanns mycket att öra där och eftersom det låg så avlägset som det gjorde hade folket där helt enkelt nöjt sig med varandra sällskap och valt att isolera sig nästintill fullkomligt från omvärlden. Medan Tinttor var ett vackert land med fina, blomstrande ängar av olika slag, skogar fyllda med djur och var välsignat med soligt väder nästintill året om. Tinttor hade även ett flertal städer med nöjda och belåtna medborgare som alla älskade kungafamiljen och dess styre. Om man inte visste bättre skulle man ha kunnat kalla denna plats för paradiset.


 

Prinsessan hade en lillasyster, som tyvärr inte var lika välsignad utseendemässigt som sin äldre syster. Hennes hår var inte lika skinnande och hennes ögon var inte lika klara, men hon hade en personlighet som var uppskattad av de flesta och lyckades för det mesta få folk att skratta. Åldersskillnaden mellan de två systrarna var nästan minimal och därför spenderade de mycket tid tillsammans. De hade vid vissa tillfällen sina dispyter, vilket syskon har. Men när saker och ting var bra, var det riktigt bra.


Prinsessan hade även en vän som bodde i ett annat av Tinttors grannar, Zynnsia. Hennes vän var den bästa i Zynnsias nationalsport, fotboll. I de stora slagen så var det hon som ledde Zynnsia, men eftersom detta var en fredlig värld var det länge sedan något sådant slag utkämpat.

 

Prinsessan som vid det här laget vi kan börja kalla för JB (fullständignamn Thrinaria), var en kärleksfull flicka som ofta hittade på spännande äventyr med sin syster Alfonsia, även kallad Cracky och vännen från Zynnsia, Carissa, men i denna trio mer känd som Jempa. Detta är berättelsen om de tre äventyrarna och ibland tokstollarna. Hur de utforskade världen med sina upptåg och hur de hamnade i olka knipor och tog sig ur dem.

 

Julpyssel

2010-12-05 @ 19:53:31

Idag var dagen då man skulle plugga så in i helvete och hinna med minst två kapitel. Vad hände? Jo, man orkade med fem sidor och sedan brast det. Kom i kontakt med min barnsliga sida så sprang ut och gjorde en snölykta, vilket var ungefär då jag insåg att jag aldrig kommer växa upp. Ungefär där då insåg jag även att min fantasi behöver få sina utlopp och började därför på två helt olika historier. Den ena för jag lovat, den andra för jag fick lust. Fick besök av tomtenissar, tittade på tv och nyss bakade jag. Stod och beundrade mina bakverk ett tag innan de fick dyka ner i tre olika magar och de två som blev över frystes in. Sitter nu här och slås nästan omkull återigen av viljan att göra egna ljus denna jul. Det är ju inte så svårt, bara omständigt. Så sparande av sterin kan nu börja. Kanske ska tända några ljus så man har ett lager lagom till efter tentan.

 

Usch, vill inte bli påmind om den. Har insett att jag återigen började plugga alldeles för sent, så ska ta genvägen och hoppas på föreläsningarna. Kanske sökläser lite och kompletterar med det som låter bra. Men det fixas imorron.

//Jenny

 


Vill ha jul nu!

2010-12-05 @ 18:33:00

Jag längtar så sjukt mycket till julen. Jag längtar till den mysiga känslan som uppstår då granen står framme, alla paket ligger under den, det är kolsvart ute och det enda som lyser upp är julpyntet och dess värme de utstrålar. Jag längtar tills man får ge bort julklapparna och se folks glada ansikten när de inser att man tänkt på dem och se dem lysa upp ännu mer när de gläds över vad som finns inuti. Eller när man ser den sjukt spända och förväntansfulla William som springer runt som en tok och klagar över hur sega och tråkiga alla är. Man plågas med honom, samtidigt som man inte kan låta bli att retas.  Jag längtar efter den tiden då man kryper ihop framför tvn för att se Borta med vinden och Ivanhoe. Älskar känslan då man på något magiskt vis åker tillbaka i tiden då jag och mormor satt en jul framför plåtburken och tittade på Ivanhoe. Ber bara om att de inte ska visas samtidigt som de gjorde förra året. Självfallet så längtar jag även till årets höjdpunkt, J-VM! Och i år ska jag och Karin ta-mig-fan se honom! Julen är utan tvekan den bästa tiden på året, och jag vill att den ska inträffa nu!

//Jenny

En liten kärleksförklaring

2010-12-04 @ 23:32:06

Till och börja med vill jag be om ursäkt för att detta inlägg inte ploppat upp tidigare. Men sådana saker som ska skrivas nu kan inte skrivas om man inte känner för det, det blir inte så äkta då. Jag ska nu berätta om en flicka som just nu genomför en omvänd protest läsning, hon vägrar att läsa min blogg. Om jag ska vara helt ärlig så är det inget jag egentligen gråter över, eftersom jag anser att min blogg blivit som en gammal hund som borde sövas ner. Men vad som är jobbigt är de ständiga utskällningarna man får för att innehållet inte passar och därför är detta inlägg välbehövligt.

 

Cindy är en person som är väldigt svår att beskriva. Jag burkar ofta säga att den dagen hon får diagnosen personlighetsklyvning kommer jag inte bli det minsta förvånad. Jag kommer inte heller bli förvånad då de inte kan klargöra för hur många olika personligheter som gömmer sig i det söta skalet, för tro mig det är många. Cindy och jag har en ganska så komplicerad relation, den är så komplicerad så man kan inte riktigt sätta ord på den. Ena stunden är vi vänner, nästa bittra fiender, på slagfältet är vi även varandras vapendragare och vi tvivlar inte för en sekund på att den andra inte har vår rygg, ibland är vi flickvänner och ibland t.o.m. gifta. Men något vi alltid är oavsett situation är småsyskon, och småsyskon håller ihop no matter what! Vilket är just anledningen till att Jonna ibland kan få sina sammanbrott och bryta ihop då vi enligt henne alltid går ihop mot henne.

Cindy är även en sann underhållare, tror inte jag har mött en enda människa som inte skrattat åt det hon har att säga. Om man bortser från Mr. Arne-Björn eller vad den lilla pojken nu hette. Hon har alltid en historia i bakfickan som hon drar fram vid ett, vad hon anser, lämpligt tillfälle. Hon har även så snabba kommentarer så om hon skulle ställa upp i ett 100 meterslopp med dem skulle vilken blixt som helst lysa röd av genanthet. Vad som är allra roligaste med Cindy är att man inte riktigt kan uppskatta den humor hon har i de väl valda ord hon säger om man inte känner henne väl. Lika många gånger som hon fått folk att skratta har hon nog även gjort folk riktigt förbannade då de inte riktigt förstår sig på det hon säger. Som sagt, hon är en komplicerad person som jag tror att forskare långt in i framtiden gärna skulle ville studera närmare lika entusiastiskt som forskare idag studerar Lucy eller dinosaurier.

 


Cindy, rolig kille


Så nu Cindy min lilla gulligull älsklingspumpa har du fått ditt inlägg som endast handlat om dig. Hoppas det gladde dig, kan nästan med alla säkerhet påstå att det var det längsta inlägget jag någonsin skrivit, men vad gör man inte för sin favoritAdolf?

Questions

2010-12-04 @ 12:29:48


Everybody's got an answer to a question, that they need to know.
Still broken over one thing I didn't ask you, do you have to go?
Now I'm looking for a reason it isn't easy, but I gotta have hope.

"Det måste vara lite girlpower i buren!"

2010-12-03 @ 18:15:19

Är lite halvt panikslagen inför julen. Har två klappar kvar att köpa och har inte den blekaste aning om vad man ska köpa och slå in. Dessutom har en person fått alldeles för många förslag och just nu vet jag inte vad jag ska välja. Usch, varför ska folk kräva julklappar?
//Jenny

suck, ett låångt inlägg!

2010-12-02 @ 22:15:55

Jag är kär, på riktigt! Glöm alla andra gånger jag sagt något sådant, det har inte varit i närheten av det jag känner just nu. Mitt begär och behov är just nu så starkt så jag skakar i armarna. Har t.o.m. svårt att hitta orden just nu, vill bara skrika det rakt ut.

 

Skulle plugga idag innan man träffade Johanna, med en försovning så gick det sisådär. Men jag hann iaf med lite. Vi beslöt oss för det gamla vanliga, ta oss in till stan och hitta på något där. Blev en fika på nytt ställe där fantasin flödade och jag fattade beslutet att skriva ytterligare en bok. Denna gång är det skönlitteratur som gäller. Ska börja fila på storyn och detaljer lite senare. Efter det började en jakt efter julklappar som slutade med jakten efter julklappen. Karolina kommer hem över jul, vilket ska firas … på vårt vis. Så jakten efter de perfekta detaljerna började, vilket var då jag föll pladask. Vi tog en sväng in på Derby, blev lite nedstämd då man såg att favorit kassören jobbade. Helt ärligt, han vill mörda mig. Men det försvann ur sinnet så fort jag klivit innan dörrarna. Det var verkligen som allt stannade upp och jag det enda som saknade var att man i slowmotion skulle lyckas snubbla på något halvhumoristisk vis. På bordet framför mig var det uppdukat med Arsenal saker, och vilka saker som helst. Helt underbart fina och mysiga muggar och koppar. Men framförallt ett Arsenalmonopol. Har haft väldigt svårt att släppa Chelseamonopolet man såg i shoppen under skolbesöket på Stamfordbrigde för ett antal år sedan. Jag bara måste ha det! Kämpade med att få mamma att lova det i julklapp, men som vanligt funkade det inte. Sa även att de skulle kunna åka dit en eftermiddag och köpa alla julklappar där.

 

När vi äntligen hittat alla saker till Karrå och jag köpt en liten julklappa till mig. En helt underbart vacker väggkalender för 2011 fylld med bilder på Arsenalspelare, kände att det var ödet när man såg att Fabbe prydde februari sidan. Så vi beslöt vis oss för att som vanligt gå på bio. Lotten föll på RED till min lycka, hade ingen lust att se Unstoppable bara för att Johanna gillade skådisen av helt fel anledningar. I efterhand slår det mig att filmen var riktigt bra. Det klockrenaste var när den enda gullscenen utspelade sig och min reflex att titta bort utlöste, fick ögonkontakt med Johanna som gav ifrån sig den högsta sucken någonsin. Efter filmen var lyckan över att se ytterligare en film Malkovich så total att man inte kunder höra vad en gubbe med gröt i halsen sa, något som Johanna troligen fortfarande ältar. Nej, nu ska man sluta babbla och försöka översätta lite.

//Jenny

Du kan inte ändra på gårdagen, men du kan använda den för att förändra morgondagen

2010-12-01 @ 17:42:12

Ibland undrar jag verkligen vilka puckon jag har som vänner. Det känns som jag har en lista på de mest mobbade egenskaperna man kan ha och möter jag någon som har några av dessa så dras jag till den personen. Den normlaste vännen man har måste vara Rohie, och hur den kombinationen klickade är ett mysterium. Imorron är det inbokat att man ska umgås med en av dessa knäppgökar. Antar att Johanna saknar min närvaro alldeles för mycket efter några dagar. Vem kan klandra henne? Ibland saknar t.o.m. jag mig själv. Men då är det bara att bita ihop och ta sig igenom den mörka tiden.

 

Är ganska så stolt över mig själv, och då syftar jag inte på det som skedde igår, för det är jag verkligen stolt över. Nej, mitt i översättandet kom man in på den gamla favoriten Freud och hans teorier. Blev då återigen påmind om att jag en gång varit smart och sparat flera psykologipapper, så sprang iväg för att leta upp dem. Vända upp och ner på allt på nedervåningen och även det mesta i gamla rummet utan att lyckas. Fast besluten om att jag hade sparat dem och skulle dem i den orange eller röda mappen så gav jag inte upp och efter en kortare paus på en 90 sekunder återvände man in i blåbärs rummet och mycket väl så fann man dem på golvet där de gömde sig för mig. Kurragömma är en rolig lek, och lyckligtvis så jag äger på den. Så har nu hittat några papper som kommer underlätta pluggandet.

//Jenny

First of December

2010-12-01 @ 15:29:13

Första december är en jävligt bra dag. Började med en ganska så vanlig morgon, ingen stress utan mer perfekt tajming. Tiden varken segade eller rann iväg. In i bilen på väg mot Södertörn då mormor och jag sysselsätter oss med att mobba både William och Johanna. Mötte upp Sandra och Eveline då det visades sig att jag hade haft rätt angående dagens lektionssal. Redovisningen gick bra, bättre än sist iaf. Dock kändes resten av seminariet som en evighet, men man genomled det. Det var även då man kom på att det idag är första december och därmed får man öppna första luckan på julkalandern! Efter ytterligare en genomgång av statistik och en kursutvärdering så hade vi en enda uppgift att göra. Fixa gloslistan som ingen av oss egentligen förstår varför vi har. Så vi fick läsa igenom hela 20 sidor och leta efter svåra ord, som tur var så gick det fort. Beslöt mig för att ta bussen som gick 14:07 istället för 13:57, och stressade därför inte alls. Men precis när man kommit till busshållplasten och börjat färden mot Huddinge sjukhus såg man bussen närma sig, så vände på klacken och hann med 57 trots allt. På bussen upptäckte jag att jag är ägare av en magisk plånbok eftersom min tjugolapp förvandlats till en hundring.När man sedan kom hem så lagade mamma favoriträtten och det var verkligen himmelskt gott! Nu ska man vila lite grann innan pluggande sätter igång, som förhoppningsvis kommer gå galant.

//Jenny