INTRODUKTIONEN

2010-12-05 @ 23:45:00

Det var en gång en liten prinsessa i en rosa klänning med vackert blont hår som påminde om den strålande solens strålar en varm sommardag och hennes ögon lyste blått lika klart som ädelstenen lapis. Prinsessan bodde i det slott som ägdes av hennes far, Kungen av Tinttor. Slottet var det ståtligaste slott världen någonsin skådat. Det låg i utkanten av den skog som gränsade mellan landet Tinttor och dess granne, Didvon. Didvon var raka motsatsen mot Tinttor.  Dindov var en mörk plats som låg avlägset från alla andra länder.  Det inte fanns mycket att öra där och eftersom det låg så avlägset som det gjorde hade folket där helt enkelt nöjt sig med varandra sällskap och valt att isolera sig nästintill fullkomligt från omvärlden. Medan Tinttor var ett vackert land med fina, blomstrande ängar av olika slag, skogar fyllda med djur och var välsignat med soligt väder nästintill året om. Tinttor hade även ett flertal städer med nöjda och belåtna medborgare som alla älskade kungafamiljen och dess styre. Om man inte visste bättre skulle man ha kunnat kalla denna plats för paradiset.


 

Prinsessan hade en lillasyster, som tyvärr inte var lika välsignad utseendemässigt som sin äldre syster. Hennes hår var inte lika skinnande och hennes ögon var inte lika klara, men hon hade en personlighet som var uppskattad av de flesta och lyckades för det mesta få folk att skratta. Åldersskillnaden mellan de två systrarna var nästan minimal och därför spenderade de mycket tid tillsammans. De hade vid vissa tillfällen sina dispyter, vilket syskon har. Men när saker och ting var bra, var det riktigt bra.


Prinsessan hade även en vän som bodde i ett annat av Tinttors grannar, Zynnsia. Hennes vän var den bästa i Zynnsias nationalsport, fotboll. I de stora slagen så var det hon som ledde Zynnsia, men eftersom detta var en fredlig värld var det länge sedan något sådant slag utkämpat.

 

Prinsessan som vid det här laget vi kan börja kalla för JB (fullständignamn Thrinaria), var en kärleksfull flicka som ofta hittade på spännande äventyr med sin syster Alfonsia, även kallad Cracky och vännen från Zynnsia, Carissa, men i denna trio mer känd som Jempa. Detta är berättelsen om de tre äventyrarna och ibland tokstollarna. Hur de utforskade världen med sina upptåg och hur de hamnade i olka knipor och tog sig ur dem.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback