Därför ska Zlatan inte vara lagkapten

2009-06-11 @ 14:02:50

Att jag inte gillar Zlatan är ingen hemlighet. Det vet alla människor som på något sätt är delaktiga i mitt liv. Jag backar aldrig för en argumentation angående honom, utan startat helst dem. Kan nästan när som helst få ett ryck och inleda den med en mening som t.ex. "Zlatan suger".  

Faktum är jag faktiskt inte tycker det. Helt ärligt så är han bra, det går inte att neka det. Han skulle aldrig kunnat tagit sig dit han är idag om han inte var bra på fotboll. Men han är ändå en av de mest överskattade människorna i alla kategorier i hela världen. Jag ser aldrig på Serie A. Det enda jag hör om honom från den ligan är hur många mål han gör och en massa journalister, fans och fotbolls experter som dyrkar honom. Vet även att om inte hela så  bygger stora delar av Inters anfall på att slå upp bollar till Zlatan. Och åter igen, killen skulle aldrig kunnat tagit sig till den viktiga kuggen i ett sådant bra lag, han skulle aldrig ens kommit till Italien om han inte vore bra. Den enda gången jag ser honom spela är i landslaget, och med undantag från målet mot Malta senast, så var det länge sedan han gjorde mål. Det var länge sedan han tillförde något till landslaget överhuvudtaget. Visst kan det vara svårt, precis som Ljungberg hade att utföra något, eftersom det är sådan stor skillnad på de två olika lagen och dessutom så är man van med sitt klubblagssätt att spela. Men om man spelar på en sådan pass hög nivå, borde man kunna anpassa sig efter de olika lagen. Dessutom är det en stor skillnad på att vara forward och yttermittfältare. En yttermittfältare ska vara snabb och kunna ta djupledslöpningar. En forward ska kunna ta bollen, trixa med, hålla kvar den, stanna upp spelet om det krävs. En forward ska till och med kunna skapa saker helt själv från tomma intet.

Om man ändå spelar i ett sådant bra lag som Inter och är som sagt så viktig som Zlatan är, borde man då inte kunna prestera bättre i landslaget?



Nu är detta egentligen inte anledningen till att jag är så pass upprörd som jag är. Nej, faktum är att det gör mig riktigt förbannad att se Zlatan som lagkapten. Han är den största divan som finns, det kan ingen neka till. En lagkapten ska kunna få ihop laget, leda och stödja det i både motgång och medgång. En lagkapten ska få alla att känna sig respekterade, ska agera som medlare mellan laget och tränare och laget och massmedian.
Hur fan kan man då låta en person som vid förluster går ut i tidningar och säger att "Sverige spelade sitt spel, och Zlatan sitt"? Hur fan kan man göra en spelare lagkapten som vid vinst går ut och klagar på specifika spelare, inte bara laget, utan spelare. Han klankar verkligen ner på både spelare och laget. Hur kan man göra en sådan personlighet till lagkapten? Vart någonstans har han de egenskaper som en lagkapten ska ha? Enligt mig har han inte en enda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback