realist, javisst!

2009-10-12 @ 19:39:03

Realistiskt sätt så borde jag få ett G imorron på provet ... men den teorin har svikit mig många gånger tidigare.
Jag tycker verkligen synd om Lagerbäck. Jag har sagt i kanske ett halvår nu att jag vill att han ska avgå. Det ahr jag inte sagt för att jag anser att han är dålig, tvärtom. Han är en bra föbundskapten, men ingen människa kan vara bra på vad han gör hela tiden, någon gång gör vi alla misstag. Det senaste året har varit fylld av mindre floppar, och när de blir för många eller för stora så tappar folk tålamodet.
Så det jag hoppades på var att han skulle hinna avgå i tid innan nästan hela svenska folket började avsky honom och ville avsätta honom. Det är verkligen att synd hur folket kan glömma de bra stunderna med honom, de stunderna och ögonblicken då han presterat mer än det möjliga och väntade. Hur de istället kommer ihåg honom som mannen som total floppade. För visst var detta kval en enda stor flopp. Men det är inte en enda mans fel, utan det är hela lagets fel. Det är inte Lagerbäck som spelar och springer på plan, det är spelarna, och trots att han kanske coachar och ger ut fel uppgifter så bör ändå de spelarna som så många tidigare lyckats lyckas även en gång till, om det nu inte är så att bäst före datumet gått ut. Vilket det gjorde på flera av spelarna.
Nu när jag börjar spekulera dyker ännu fler argument upp i huvudet, för båda sidorna. Så för att korta ner detta så mycket som möjligt kan jag kort säga att diskussionen kan fortsätta i alla oändlighet.

Det jag hoppades på var att han skulle avgå innan han för alltid kommer bli förknippad med denna flopp. Att han skulle hinna avgå med lite heder, om man nu vill kalla det för det, istället för att nästan tvingas avgå. Att han skulle bli ihågkommen som mannen som förde Sverige vidare från dödens grupp, mannen som vann den där något historiska matchen mot Spanien hemma på Råsunda, och mannen som faktiskt tog oss till flera mästerskap i rad, och även lyckades ta oss vidare från grupperna. Han gjorde en hel del bra saker, som många nästan skulle klassats som omöjliga. Men inte kommer vi minnas honom från de stunderna inte.

I frågan om vem som ska ta över så tycker jag det är ganska självklart. Jörgen Lennartsson, är den självklara ersättaren om ni frågar mig. Vad det gäller spekulationerna om Hasse Backe eller Svennis så grips jag direkt av ett obehag. Backe verkar inte vara den typen av ledare, och Svennis anser jag att vi i Svergie ser upp till alldeles för mycket. Dessutom skulle han troligen bara skapa helt fel rubriker. Pia Sundhagen som ersättare kan man inte göra något annat än att skratta åt.
//Jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback