Fysik är lite roligt.

2008-01-30 @ 18:19:38

Okej, jag ska inte skriva något långt inlägg om dagen i skolan idag, faktum är det att denna dag inte var så speciell om man bortser från fysiken.

Vi har halvklass varannan vecka i fysiken och det innebär att halva klassen har lektion medan den andra har håltimme i två timmar. Anna och jag hade lyckan att hamna i den tidiga gruppen. Men när dagens lektion började så klagade L.O om att det var så många i våran grupp och att han ville att två stycken skulle gå över. Eftersom vi ändå kommer byta grupper efter påsk, vilket betyder att man då kommer sluta 17:00 varannan onsdag med en otroligt jobbig håltimme innan sista lektionen så beslutade vi oss för att vi skulle gå igenom helvetet först för att sedan kunna sluta tidigare under sista halvan utav vårterminen. Så med andra ord, vi bytte grupp.

Under denna fysik lektion så lärde vi att mäta en cylinders volym med felberäkning, vad meningen med det nu är eftersom vi i matten lär oss att ge det exakta värdet av allt. Men men, hur som helst så hade L.O tagit med sig klossar till lektionen som man skulle beräkna volymen på. Vi fick även en annan uppgift som alla andra "par" rusade iväg för att genomföra. Så jag och Anna tänkte börja med klossuppgiften. Det gick väl bra, vi tog hela lådan till våran plats ... där vi började bygga ett slott. Det blev mycket fint. Efter detta mycket krävande arbete så räknade vi ut volymen och sedan fick jag springa/gå i en trappa. När vi var klara med alla uppgifter så kom det några spanjorer och bombade sönder vårat slott. Men vi byggde upp det igen,  och vi fick även en ingång och en exit utav Elaine.


Efter det ringde jag Karin och babblade en hel del viktiga saker, medan Karin endast sackade skit. Precis när jag gick av bussen började det regna, verkligen underbart. Så jag gick hela vägen i regn ... i motvind. När jag sedan kom in på min väg mötte jag bror som sa att Anton och William var hos mormor och morfar, och då var det bara att hoppa in i bilen och åka dit. Har saknat dem så otroligt mycket!

Nu ska jag läsa Karins blogg och räkna matte. Har prov imorron. IBM, man.

image85 image86
Kommentarer
Postat av: Anna

Va fint :)

2008-01-30 @ 18:23:05
URL: http://henriksson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback